Už první den bylo na vánočních trzích na náměstí plno. Zájem vyvolaly zejména u cizinců. Největší atrakcí pak byla vlněná prsa u stánku, který nabízí výrobky z ovčí vlny. „To je vtipné, to chci jako polštář,“ smál se cizinec. Pokud ale hledáte jiný vánoční dárek pro blízké, můžete tady koupit svíčky, perníkové postavičky, které stojí až 390 korun, nebo ručně vyráběný porcelán.

Jedinečným stánkem, který na jiných vánočních trzích neobjevíte, je stánek se sladkými lokšemi. „Na první pohled vypadají jako palačinky, ale jsou z bramborového těsta,“ prozradila Olga, která byla na trzích se stánkem poprvé.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak to tady vypadá Efo

Otevřela si ho jen proto, že jí loni taková sváteční dobrota ze Slovenska v Praze chyběla. „Obvykle se dělávají slané, ale tady máte sladké, které mi chutnají ze všeho nejvíc,“ ukazovala na jednotlivé příchutě, které můžete koupit za 54 korun.

Objevíte tady ale i tradiční trdelník za 50 korun. A na zahřátí si můžete dát hned několik druhů svařáků z moravských vín - jahodový, bezinkový, višňový nebo z bílého vína. Grog na náměstí Republiky koupíte za 40 korun.

Jak to na trzích vypadá a jaké jsou podrobnější ceníky, si prohlédněte v galerii:

Fotogalerie
36 fotografií