Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poplach v Londýně: Policie evakuovala kvůli údajné střelbě stanici metra

Autor: jer, ČTK - 
24. listopadu 2017
19:10

Policie v pátek večer evakuovala rušnou londýnskou stanici metra Oxford Circus. Podle televize BBC lidé z místa utíkali. Podle svědků se na místě údajně ozývala střelba, policisté ale nenašli ani oběti, ani podezřelé, ani důkazy o střelbě. Po přibližně dvou hodinách byla stanice metra otevřena.

Dopravní podnik na Twitteru uvedl, že policie vyšetřovala incident týkající se jednoho z cestujících, podrobnosti ale nesdělil. Na místo přijeli také hasiči. Uzavřeny byly také stanice metra, které na Oxford Circus navazují.

AFP uvedla, že policie zasahovala u incidentu „podobného terorismu.“ Podle Sky News byla na Oxford Street a na stanici metra Oxford Circus slyšet střelba.

„Policie reagovala tak, jako by incident souvisel s terorismem,“ uvedla metropolitní policie na Twitteru. Obyvatele vyzvala, aby se vyhnuli Oxford Street i kolmé ulici Regent Street.

Podle prohlášení metropolitní policie zatím nenašla žádnou oběť, žádného podezřelého, ani důkaz, že se na místě skutečně střílelo. Podobné informace zveřejnila také dopravní policie. Kolem 19:00 SEČ byly všechny evakuované stanice znovu otevřeny.

Při celém incidentu se podle informací Sky News zranila jediná osoba. Jedna z žen si zřejmě sama způsobila lehké zranění při opouštění stanice metra.

Stanice Oxford Circus je jedna z nejfrekventovanějších v britské metropoli, nachází se v srdci nákupní čtvrti. Někteří lidé na sociálních sítích rovněž tvrdí, že slyšeli výstřely.

asijo ( 24. listopadu 2017 18:42 )

Možná jen duševně nemocní inženýři pyrotechnici testovali novou výbušninu.

Zobrazit celou diskusi