Divácká anketa Český slavík už léta ničím nepřekvapuje. První příčky si téměř vždy rozebere Lucie Bílá a Karel Gott. Předpokládá se, že ani letos tomu nebude jinak. O to víc je živo na dalších místech.

I když kapela Ortel oznámila, že se letošního předávání cen nezúčastní, tak je v šestce dvou kategorií. A to jako kapela a zpěvák roku, její frontman Tomáš Ortel! „Kapela Ortel se už nebude účastnit vyhlašování výsledků Českého slavíka, nechceme být prostředkem ke zviditelňování pomatenců a v uhlazeném prostředí bezmocně přihlížet plácání se po zádech některých samozvaných elit. Tuhle anketu nechceme proměnit v politickou agitku, ačkoliv by Český slavík měl být odkazem vůle lidu, nikoliv režimu. Raději budeme mezi svými sledovat letošní průběh a výsledky této ankety, než sbírat plivance těch, co nepochopili a ani nechtějí pochopit obsah našich skladeb a jejich nezvratného poselství,“ prohlásil Tomáš Ortel na začátku října.

V kategorii kapela roku se do šestky dostali Chinaski, kteří se před týdnem rozpadli! Budou sedět vedle sebe? Nebo je rozsadí podle jejich odloučení?…

Z kategorie zpěvačka rokuvypadla Lenny a Aneta Langerová. Mezi zpěváky roku se nedostal Jaromír Nohavica a Josef Vojtek.

ZPĚVAČKY
Absolonová Monika
Anna K.
Bílá Lucie
Farna Ewa
Špinarová Věra
Vondráčková Lucie

ZPĚVÁCI 
David Michal 
Gott Karel
Klus Tomáš
Krajčo Richard
Landa Daniel
Ortel Tomáš

SKUPINY
Dymytry
Chinaski
Kabát
Kryštof
Ortel
Slza

VIDEO: Lucka Vondráčková o Lucii Bílé: Pravda o „rivalitě“ mezi námi

Video
Video se připravuje ...

Lucka Vondráčková o Lucii Bílé: Pravda o „rivalitě“ mezi námi David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
43 fotografií