První díl lišákova dobrodružství Lucky’s Tale byl určený výhradně pro virtuální realitu Oculus Rift pro PC. Hodnocení jedničky byla lehce nadprůměrná. Hra těžila hlavně z toho, že hopsaček pro VR opravdu příliš není. Ale o špatný počin nešlo. Pokračování Super Lucky’s Tale je jednou z her z programu Xbox Play Anywhere, takže pokud si ji pořídíte, můžete ji hrát na konzoli Xbox One i PC.

Příběh hry je pohádkově jednoduchý. Lucky a jeho starší sestra Lyra jsou ochránci pohádkového světa, a zatímco liška je v tom zkušená, hlavní hrdina teprve svůj potenciál musí předvést. Pro děti je skvělé, že hra má české titulky. Super Lucky’s Tale je klasická 3D hopsačka plná skákání, sbírání i nenásilném odstraňování protivníků. Jak už asi tušíte, zlikvidujete je hopsnutím na jejich hlavu. Ve hře se toho sbírá opravdu hodně.

Grafika je pestrobarevná.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer
Ve vašem hledáčku budou mince, diamanty, srdce pro doplnění zdraví, písmena L, U, C, K a Y, ale hlavně nejdůležitější čtyřlístky. Jenom díky nim se dostanete ve hře dál. A abyste se mohli utkat s finálním bossem, budete jich potřebovat dokonce 80 z 99 dostupných. Důvod je zřejmý – budete se často vracet. Jde o umělé prodloužení hry. Ta totiž nabízí pouze čtyři světy. V každém z nich najdete jenom pět úrovní. A to je málo, za šest až sedm hodin hraní je konec.

Kromě klasických trojrozměrných úrovní vás čeká příjemné rozptýlení v podobě klasických zleva doprava 2,5D levelů i jejich obdoby, v níž se nemůžete zastavit a jenom běžíte dopředu. Průšvih je, že vám to bude celou dobu kazit kamera i nepřesné ovládání. Z nepochopitelného důvodu není možné měnit v 3D levelech pohled volně, ale pouze v rozsahu asi 180 stupňů. V 2,5D levelech zase špatně uvidíte, když se přesunete do pozadí.

2,5D úrovně jsou příjemným rozptýlením.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer
K tomu je ovládání nepřesné a často dopadnete jinam, než jste zamýšleli při skoku. Odezva ovladače není nejlepší. Je to škoda, protože lišák Lucky je sympatická postavička s obstojnými schopnostmi. Kromě hopsání umí jako správná liška norovat a s vervou se ohání ocasem. Potěší i vedlejší levely, v nichž řešíte jednoduché hlavolamy nebo hrajete variaci na starou hračku – dřevěný labyrint, v němž musíte dostat kuličku do propasti.

Super Lucky’s Tale rozhodně není schopný konkurence peckám jako Super Mario Odyssey nebo Ratchet & Clank. Je to fajn hopsačka, která zabaví nejmenší, ale potrápí technickými problémy. Grafika je pestrobarevná, ale z nového Xboxu One X maximum rozhodně neždímá. I když běží v 4K rozlišení a při 60 fps, vypadá hra svým vzezřením spíše jako titul z minulé generace konzolí. Škoda, třeba bude mít Lucky příště více štěstí.

Fotogalerie
16 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 60 %

Plusy:
3D i 2,5D úrovně
Lucky je sympatický a schopný hrdina
Vedlejší levely

 

Minusy:
Krátká životnost
Špatná kamera
Nepřesné ovládání

 

Infobox
Datum vydání: 7. listopadu 2017
Platformy: Xbox One (testováno na Xbox One X), PC
Cena: 799 Kč
Výrobce: Playful
Vydavatel: Microsoft
Distributor v ČR: Microsoft
Jazyk: AJ