„Jsou to děti mé sestry, byla tu s nimi u nás na návštěvě. Někdo je prý udal, že jsou děti zanedbané, ale to není pravda. Mají ekzém a suchou pokožku,“ popsala Jiřina D. (25) s tím, že se rodina její sestry ocitla v těžké situaci.

„Jsou z Karlových Varů. Dostali výpověď z bytu, mysleli, že seženou něco tady. Ale dnes jela sestra shánět bydlení zpět do Varů, aby měla kam vzít děti z nemocnice,“ řekla Jiřina D., která žije spolu s partnerem a pěti dětmi v městské ubytovně.

„Odebrat děti, to ano, ale pomoci, to ne. Nemáme tady ani teplou vodu, ohříváme ji a koupeme se ve vaničce. Já přitom pracuji, dělám pro město, a když přijdu po práci domů, ani se pořádně nemohu umýt,“ dodal partner Jiřiny D. Milan H. (44).

Zásah záchranářů a sociálky prý matku dětí převezených do nemocnice velmi rozrušil. „Půl hodiny tady ležela, měla jsem o ni strach. Ona by pro děti dýchala. Já sama proplakala celou noc,“ řekla Jiřina D.

Sociálka popisuje událost takto: „Když jsme přijeli na místo, nacházely se tam děti, které měly viditelné masivní kožní onemocnění. Proto jsme zavolali záchrannou službu,“ popsala vedoucí zdravotního a sociálního odboru rokycanské radnice Blanka Kohoutová s tím, že lékař, který dorazil na místo, nařídil hospitalizaci.

„Děti se neodebraly, byly převezeny do nemocnice, a to se souhlasem rodičů. V současné době jsou hospitalizované, o rodičích nevíme, kde se zdržují,“ zakončila Kohoutová.

 

Fotogalerie
9 fotografií