Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Menzel bojuje po operaci mozku s meningitidou: Peklo zažila i Vilhelmová, Faltýnová či Vojtková

/
  • Kdo ze slavných kromě Jiřího Menzela trpí meningitidou?
    26. listopadu 2017 ● 20:10

    Meningitida, neboli zánět mozkových blan, ohrozila na životě hned několik českých celebrit. Ve většině případů postihla nemoc spíš dámy, nyní s ní bojuje oscarový režisér Jiří Menzel (79). Kdo všechno si protrpěl onemocnění mozku?

  • 1.

    Jiří Menzel (79) - režisér

    Po návratu z dovolené v zahraničí dostal Jiří Menzel infekci mozku, kvůli které toto úterý podstoupil několikahodinovou operaci. Při ní mu lékaři zjistili zánět mozkových blan a uvedli oscarového režiséra do umělého spánku.

    Režisér Jiří Menzel
    Autor: Alexandr Malachovský

  • 2.

    Tatiana Vilhelmová (39) - herečka

    Ukrutné bolesti hlavy si prožila Táňa Vilhelmová v roce 2012. „Musíte ležet v co nejpřirozenějším prostředí, v tichu a šeru. Já jsem měla celou dobu pocit, jako bych byla zpátky v břiše, cítila jsem se jako embryo,“ prozradila tehdy s tím, že ji lékaři léčili bez léků. „Bolela mě hlava, mozek, páteř a mozkomíšní mok. Nejvíce mě bolelo, když jsem se rozčílila. To jsem si dala herdu přímo do mozku,“ dodala herečka pro magazín Moje Psychologie. V době jejího onemocnění se o ni a děti staral manžel Pavel Čechák, kterému dala dva měsíce poté kopačky a začala žít s Vojtou Dykem.

    Tatiana Vilhelmová
    Autor: Profimedia

  • 3.

    Libuše Vojtková (36) - tanečnice

    S vážným onemocněním bojovala i tanečnice Libuše Vojtková, a sice v roce 2013. Stejně jako ostatní pacienti musela ležet nějaký čas v nemocnici, naštěstí u ní nebyla nemoc virového původu.

    Libuška Vojtková
    Autor: archiv Blesku

  • 4.

    Petra Faltýnová (39) - modelka

    Infekční zánět mozkových blan napadl také modelku Petru Faltýnovou, a to hned dvakrát. Poprvé v zimě roku 2007, podruhé v prosinci 2008. Lékaři jí museli provést lumbální punkci, dík které určili léčbu. „Strkali mi ohromnou jehlu nosem do hlavy. Hledali mozek, ale nic nenašli,“ vtipkovala tehdy Faltýnová.

    Petra Faltýnová
    Autor: Marek Pátek

  • 5.

    Pavlína Wolfová (45) - moderátorka

    Meningitida postihla také moderátorku Pavlínu Wolfovou. Zánět mozku v jejím případě způsobila klíšťová encefalitida. Loni v srpnu ji totiž v lese kouslo klíště a výsledkem byl oteklý mozek. Moderátorka se z toho naštěstí dostala.

    Pavlína Wolfová
    Autor: profimedia.cz, TV Barrandov

  • 6.

    Matěj Ruppert (39) - zpěvák

    Podobnou zkušenost má také frontman kapely Matěj Ruppert. Ten encefalitidu prodělal letošní léto. Není si však vědom, že by ho kouslo klíště. Nemoc tedy musel přenést jiný hmyz. Každopádně zpěvák si pěkných pár dní poležel v nemocnici, kde musel být v naprostém klidu.

    Matěj Ruppert
    Autor: Pavel Machan

    Fotogalerie
    94 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy