Cestovní kanceláře měly letos rekordní rok. A to nejen v prodaných zájezdech v létě, ale i v předprodejích, které v polovině listopadu pomalu končí. „Nabídka super first minute skončila, ale stále nabízíme slevy na včasný nákup. Děti mohou jet zcela zdarma, nabízí se slevy pro seniory a další výhody,“ shrnuje Petr Šatný z CK Alexandria.

„First minute prodeje jsme za enormního zájmu zahájili 6. října a dnes končí ty největší slevy a výhody. Výše slev je různá a záleží na tom, kdo zájezd objednává, zda je to například rodina s dětmi, která může využít výhod programu dítě zdarma, nebo jde o cestující pár bez dětí, který může využívat slev od 21 procent,“ dodává Václav Nekvapil, mluvčí CK Blue Style. Právě pro ty, co cestují bez dětí, se nově nabízí i hotely pouze pro dospělé. „Ty Češi začali teprve v posledních několika letech objevovat a stávají se čím dál tím více populární,“ dodává Nekvapil.

7 důvodů, proč teď koupit zájezd na léto

1. Cestovky nabízí nejvíce výhod. Seniorské slevy (až 50%), děti zdarma, klubové hotely i služby animátorů jsou často vázány ke konkrétním zájezdům. Ty mizí mezi prvními.

2. Máte největší možný výběr. Počet lokalit, hotelů i termínů se postupem času se snižuje.

3. Ceny mohou být nižší i než v last minute.

4. I jako větší skupina se vejdete do jednoho hotelu.

5. Zájezd můžete dát rodině jako dárek pod stromeček.

6. Skládáte jen zálohu. U řady cestovních kanceláří platíte teď jen zálohu a platbu za zájezd provedete později.

7. Můžete dostat dárek. Za včasný nákup můžete dostat od cestovních kanceláří řadu dárků. Třeba TSA zámky na kufry, parea nebo parkování u letiště zdarma.

Tahle místa vládnou předprodejům: Řecké ostrovy a pevnina, Bulharsko, Egypt, Turecko, Tunisko.