Jakmile vystoupíte v metru na Vyšehradě, dejte se přímo za nosem po schodech vzhůru ke Kongresovému centru. Už venku vás budou vítat draci pověšení na vysokém stožáru. Od toho se vydejte ještě pár desítek metrů dál, kde po levé straně objevíte nápis k nepřehlédnutí.

Uvnitř Kongresového centra naleznete hlavní program v druhém patře v jižním křídle. V jednom obřím sálu si tady můžete prohlédnout ukázku malování porcelánu, výstavu obrazů, kimon i tradiční aranžování kytic. Zároveň můžete zábavnou formou workshopů nahlédnout do světa Japonska ještě blíže. 3792329:gallery:true:true

„Moc se nám tu líbí. Zkoušeli jsme si namalovat své jméno a teď zkoušíme patchwork,“ popisoval malý chlapeček Tom, který přišel na akci společně s babičkou a dědou. Ti si zase zkoušeli za pomocí místních jak složit motýla jako origami.

Součástí japonského týdne v Praze jsou i přednášky. Avšak kapacita byla už před pár dny naplněna. I přesto všechno je šance, že se některý z návštěvníků nedostaví, a tak si budete moct užít hudební i taneční show i bez registrace předem. Celý program objevíte tady.

Japonští umělci jsou tady zřejmě naposled,“ prozradil tlumočník Vít Špíšek za organizátory. A tak pokud se nechystáte na dovolenou do Asie, máte šanci užít si trochu toho Japonska tady u nás. 

Ochutnávka z Kongresového centra:

Fotogalerie
51 fotografií