A dnes oznámila výsledky. Policie prošetřování úmrtí Jana Třísky odložila. Při prověřování tragického pádu do Vltavy totiž nezjistila žádný trestný čin, věcí se nebude zabývat.

Fotogalerie: Pohřeb Jana Třísky (†80): Zemřel po pádu…
272 fotografií

Tříska, slavný filmový učitel z Obecné školy, spadl z Karlova mostu v sobotu 23. září kolem čtvrté hodiny odpoledne. Později vyšlo najevo, že před pádem posedával na zídce mostu nebo stál u jedné ze soch. V prvním případě ho upozornila kolemjdoucí, v druhém ochranka Karlova mostu, aby byl opatrný a slezl. Třetí pokus vylézt na most se ale legendárnímu herci nepovedl a spadl do řeky.

Z výletní lodi pro něj do vody skočili dva Poláci a poskytli mu první pomoc. Do několika minut byla na místě jak hlídka policie, tak záchranka. Tříska byl převezen do nemocnice, kde svým zraněním v pondělí 25. září podlehl.

Ihned po smrti se vyrojila řada spekulací, co osmdesátiletého herce k lezení po mostě vedlo. Přestože se ihned objevily spekulace o sebevraždě, herec a režisér Jiří Mádl, s nímž měl Tříska následující den začít natáčet nový film, má jiné vysvětlení. „Vymstil se mu jeho rituál návštěvy Karlova mostu, který dělal před natáčením každýho novýho filmu,“ vysvětlil tvůrce.

VIDEO: Podívejte se na celý záznam pohřbu Jana Třísky v Národním divadle!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní pohřeb Jana Třísky (†80)! Těžké loučení plné hvězd! Aleš Brunclík


Fotogalerie
70 fotografií