V pondělí krátce po poledni měla otevřeno většina stánků. Z náměstí Míru odcházeli první návštěvníci s tím, co k Vánocům neodmyslitelně patří. Nakoupíte tady jmelí, věnce, ubrusy, ozdobičky na stromek, vykrajovátka, františky i drobné dárky ze dřeva, proutěné koše i rukavice a čepice.

Trdelníky a palačinky

A pokud si mezi tím vybíráním důležitých vánočních věcí budete chtít dát něco na zub, můžete si pochutnat třeba na trdelníku. Koupíte jej v několika stáncích. Cena se pohybuje od 50 do 60 korun. V jednom stánku vám ho za příplatek 10 korun dokonce naplní nutellou.

Pokud už jste trdelníky přesyceni, můžete si tady pochutnat na palačinkách. U jednoho stánku vyrábí na devět příchutí. Od 50 do 70 korun tak můžete vyzkoušet třeba neobvyklou příchuť levandulové se smetanou nebo ve slané podobě s parmazánem a ratatouille.

Video
Video se připravuje ...

Vánoční trhy na náměstí Míru Eva Fornálová

Horké nápoje

Pokud se sem vydáte v mrazivých dnech, zahřejte se u grogu. Klasické svařené víno stojí od 45 korun za 2 dcl, rumový grog také 45 korun a punčový koupíte za 40 korun. Za horkou medovinu zaplatíte od 40 korun za 1 dcl. A pokud neholdujete alkoholu, můžete si tady dát horký jablečný mošt za 30 korun.

Letošní trhy na náměstí Míru si první návštěvníci pochvalovali. „Ceny nám přijdou srovnatelné s loňským rokem. Vyrazili jsme sem na klobásu a svařák,“ prozradil jeden z prvních návštěvníků Tomáš, který bydlí kousek odsud.

Ceny u jednotlivých stánků objevíte v galerii:

Fotogalerie
43 fotografií