Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Janoušek se do vězení nikdy nevrátí? Může požádat o upuštění trestu

Autor: ČTK - 
20. listopadu 2017
11:40

Lobbista Roman Janoušek by měl teoreticky nastoupit do vězení 26. listopadu, může ale požádat o upuštění od zbytku trestu. O tom by rozhodoval Městský soud v Praze. Novinářům to v pondělí řekla mluvčí Krajského soudu v Brně Eva Sigmundová. Janoušek má kvůli zdravotním problémům přerušený trest do 25. listopadu a žádal o jeho delší prodloužení. Krajský soud v Brně jeho žádost zamítl, ještě dnes proti tomu může Janoušek podat stížnost. Lobbista byl odsouzen na 4,5 roku vězení za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky, autem srazil ženu.

Janoušek byl ve vězení asi rok a půl a poté měl přerušený trest už na rok a tři čtvrtě. Krajský soud mu v minulém týdnu žádost o další přerušení trestu zamítl. Sigmundová ale uvedla, že soud má za to, že prognóza jeho zdravotního stavu nepředpokládá zlepšení natolik, aby odsouzený mohl v dohledné době být schopen vykonat zbytek uloženého trestu odnětí svobody.

Usnesení není pravomocné, účastníci proti tomu mohou podat stížnost, dnes je poslední den lhůty. Stížnost ale nemá odkladný účinek, podle mluvčí by tak teoreticky měl Janoušek 26. listopadu nastoupit do vězení.

Další Janouškova možnost je podat žádost o upuštění od zbytku trestu a žádost o odložení výkonu trestu, dokud nebude rozhodnuto o případném upuštění. Podle mluvčí by to měl případně rozhodnout prvostupňový soud, tedy Městský soud v Praze.

"Pan odsouzený k nám zatím žádnou takovou žádost nepodal," sdělila na dotaz mluvčí pražského městského soudu Markéta Puci. Dále uvedla, že pokud by Janoušek požádal o upuštění od výkonu zbytku trestu až poté, co by znovu nastoupil do věznice, řešil by jeho žádost nikoliv pražský, ale brněnský soud - respektive soud místně příslušný k věznici, v níž by si lobbista svůj trest odpykával.

Janoušek si stěžuje na komplikace po operaci hlavy

Janoušek v březnu roku 2012 v Praze v opilosti naboural do automobilu vietnamské ženy a od nehody ujel. Řidička ho dohonila, když zastavil na červenou. Vystoupila a postavila se před Janouškův automobil a chtěla s ním situaci vyřešit.

Lobbista proti ní nejdříve dvakrát popojel, potom ale na zelenou šlápl na plyn, ženu porazil a ujel. Janoušek původně čelil obžalobě z pokusu o vraždu. Nakonec ale dostal za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky 4,5 roku vězení.

Ve vězení byl Janoušek od 18. listopadu 2014 do 9. března 2016. Nejprve mu výkon trestu přerušilo vedení věznice, poté krajský soud. Janoušek si dlouhodobě stěžoval na zdravotní komplikace po operacích hlavy.

Video  Roman Janoušek  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

..krakonos500 ( 20. listopadu 2017 23:12 )

Za prachy si může koupit nejen soudce, ale i celou nemocnici. Ale zdraví si nekoupí.

majojo ( 20. listopadu 2017 15:54 )

A zase spravedlnost v perdeli. Prachy dokážou všechno. Nečesaný, Janoušek ... a bůh ví, o čem se na veřejnosti neví, protože bulvár to proflákne jen na objednávku. V jakejch sračkách to žijeme?

sores ( 20. listopadu 2017 15:25 )

Ať zdechne milionář co se vyplatil. Včetně soudců co si to od něj vzali!! To je Havlovo Pravda vítězí

salto ( 20. listopadu 2017 14:15 )

Neměli bychom na toho "chudáka" začít sbírat víčka od petek? Zajímavé je, že se každému gaunerovi v lochu strašlivě přitíží... Jóóó ta pravda a láááska je pěkné svinstvo

Pink ( 20. listopadu 2017 14:07 )

Další důkaz,že tu není demokracie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa