Skupina, která v branži působí už třiadvacet let pod tímto názvem, přišla o čtyři členy. A sice Otakara Peřinu jr., Štěpána Škocha, Ondřeje Škocha a Petra Kužvarta. Frontman kapely Michal Malátný to fanouškům oznámil v neděli večer s tím, že kvůli rozdílným názorům na budoucnost kapely zůstává pouze on a František Táborský. (Celé vyjádření kapely Chinaski čtěte zde.)

Tím, že byli pánové vyhozeni, si to Malátný u fanoušků pěkně zavařil.  „Dokážu pochopit i to, že potřebujete velkou změnu, a tak se rozhodnete pokračovat v jiném složení. Jen si myslím, že v případě takovéhoto kapelního "zemětřesení", ke kterému jste došli, by bylo upřímnější začít od nuly s úplně novým projektem. Ačkoliv jste v kapele nejdéle, tak si nemyslím, že Chinaski byste byli vy dva,“ vmetla Malátnému s Táborským „do tváře“ jedna z fanynek.

„Nechat odejít/vyhodit takový hudební esa?! Vám dočista přeskočilo. Už delší dobu pro mě Chinaski nejsou ta pohodová správná lidská kapela, na jakou jsem byla zvyklá, ale tohle byla asi poslední kapka,“ napsala fanynka, kterou rozpad skupiny skutečně rozčílil. Našli se i tací, kteří jim změnu přejí a doufají, že to Chinaski jako takové posune naopak dál a na lepší cestu.

VIDEO: Chinaski končí. Co vzkazují hudebníci, kteří s Malátným nepokračují?

VIDEO - Michal Malátný si neustále pletl Nightwork a Monkey Business.

Video
Video se připravuje ...

Michal Malátný si neustále pletl Nightwork a Monkey Business Jan Jedlička, hudba: Kevin MacLeod

VIDEO - Emma Smetana o válce s Chinaski: S Malátným si to ještě vyříkáme!

Video
Video se připravuje ...

Emma Smetana o válce s Chinaski: S Malátným si to ještě vyříkáme! David Turek, Jan Brunclík

Fotogalerie
37 fotografií