Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel šéfredaktor Rádia Junior Petr Zettner: Bylo mu 40 let

Šéf Rádia Junior Petr Zettner tragicky zemřel.
Šéf Rádia Junior Petr Zettner tragicky zemřel.  (Autor: Český rozhlas)
Autor: ČTK - 
19. listopadu 2017
14:56

Ve věku 40 let o tomto víkendu tragicky zemřel šéfredaktor Rádia Junior Petr Zettner. Vedení stanice pro nejmenší posluchače se Zettner ujal 1. září. Před tím působil jako redaktor, editor, moderátor nebo vedoucí redakce Radiožurnálu.

"Tragické úmrtí Petra Zettnera mě i všechny ostatní rozhlasáky nečekaně a bolestně zasáhlo. Petr byl nejen skvělý odborník a profesionál, ale také úžasný člověk, na jehož kamarádství se dalo za každých okolností spolehnout. Přeji za sebe i za celý Český rozhlas upřímnou soustrast celé jeho rodině a všem pozůstalým," uvedl generální ředitel ČRo René Zavoral. Jak Zettner zemřel, Český rozhlas neuvedl.

Zettner vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Začínal jako zvukař v Rádiu Vysočina, poté pracoval v Rádiu Impuls i v České televizi. Do ČRo nastoupil poprvé v roce 2003 na pozici editora, redaktora a moderátora regionálního vysílání. Následně se věnoval spuštění nového Rádia Jihlava. Do Českého rozhlasu se vrátil v roce 2010, kde postupně zastával funkci vedoucího redakce Radiožurnálu a analytika programu.