Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

„Ty p**o zatracená.“ Babišův muž prý v rozhlase nadával matce Emmy Smetana a utekl

Autor: jer - 
17. listopadu 2017
14:50

Vulgárním útokem údajně přerušil předseda správní rady Babišova Institutu pro politiku a společnost Jan Macháček natáčení pořadu Českého rozhlasu. Další z diskutujících, vysokoškolskou pedagožku a matku moderátorky Emmy Smetana Moniku MacDonagh Pajerovou, nazval podle jejích slov „píčou jednou zatracenou“. Poté rychle opustil studio. Upozornil na to web Echo24.cz.

Vyvrcholení konfliktu překvapilo všechny zúčastněné, včetně moderátora Petra Schwarze. „Monika na Honzu tlačila nějakým způsobem, on se naštval a odešel ze studia. Je pravda, že něco odsekl ve dveřích,“ řekl moderátor pro Echo24 a dodal: „Je to strašná škoda, že se to stalo, ještě navíc v pořadu, který se věnoval 17. listopadu. To, o co mělo jít, se převedlo čistě na osobní konflikt.“ Co přesně Macháček při svém úprku řekl, Schwarz prý neslyšel. „Upřímně řečeno, měl jsem jiné starosti. Byl jsem zodpovědný za pořad a při Macháčkově odchodu jsem hned začal zajišťovat, co s pořadem dál,“ uvedl.

Konflikt na chvíli vykolejil i samotnou Pajerovou. „Janu Macháčkovi jsem říkala, že když už se nenechal zlomit bývalým režimem, tak se nechal zlomit penězi. Vyčetla jsem mu, že pracuje pro Andreje Babiše (šéfa ANO, pozn. red.), který lže lidem a manipuluje je prostřednictvím svých médií,“ řekla. Se slovy Pajerové prý Macháček nijak nepolemizoval, místo toho začal s osobními útoky. „Nazval mne pí… zatracenou,“ dodala Pajerová.

Také další účastník diskuse Jefim Fištejn byl po slovní přestřelce v šoku. „Něco podobného jsem nezažil. Řekl dokonce ty pí… zasraná. Odešel rozčílen a poslal nás všechny do pr…,“ uvedl.

Pořad Názory a argumenty se předtáčí, diskuse s Macháčkem a Pajerovou se bude vysílat v pátek od 18:10. Zda ale na záznamu bude citovaná urážka, není jasné. Mikrofony ji údajně nezachytily. „To, že Macháček ze studia odešel a že se předtím s Pajerovou nějak chytnul, jsme samozřejmě na nahrávce nechali,“ řekl editor Českého rozhlasu Radek Kubičko.

Institut pro politiku a společnost, kterému Jan Macháček šéfuje, založilo hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše. Ten při spuštění institutu v roce 2014 řekl, že think-tank má mimo jiné vychovávat nové politiky a experty, kteří by se zapojili do jeho hnutí.

benson1 ( 18. listopadu 2017 10:19 )

Pajerová je sestrou Kateřiny JauJau-biomasy. Obě dvě mají v palici vymeteno...

janejaneja ( 18. listopadu 2017 10:02 )

syrucek: Bohužel toho netušíme ještě hodně, o této poctivé a slušné straně ! A budeme se divit.

janejaneja ( 18. listopadu 2017 09:58 )

Je vidět, že je tento hulvát ve správné straně-ve straně ANO

zaka ( 18. listopadu 2017 09:49 )

Nazval ji tak jak si ji pamatujem a měl přidat slovo velká

syrucek ( 18. listopadu 2017 08:58 )

Vypadá to, že tomu Babišovo institutu (dodnes jsem netušil, že něco takového existuje) šéfuje pěknej ču***

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa