Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pro „strýčka Vovu“ půjdeme i do války. Krym udržíme, slibují děti v písni Putinovi

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová - 
16. listopadu 2017
14:20

Poslankyně prokremelské strany Jednotné Rusko Anna Kuvyčková, která ve Státní Dumě působí ve Výboru pro rodinu, děti a ženy, na svých facebookových stránkách publikovala progandistické video. Jedná se o klip, ve kterém zpívají děti z volgogradské policejní školy. V uniformách slibují věrnost prezidentu Putinovi, kterého oslovují „strýček Vova“. A právě s Putinem se brzy setká i český prezident Miloš Zeman.

V textu se školáci zavazují k tomu, že udrží anektovaný Krym a že znovu získají Aljašku, kterou Rusko v 19. století prodalo, a připojí ji k zemi. Rovněž Putinovi slibují, že pokud bude třeba, půjdou klidně do války. Nechybí poznámka o chaotické Evropské unii a vzpomínka na Sovětský svaz.

VIDEO: Píseň: Strýčku Vovo, jsme s tebou:

Ke klipu se vyjádřil i přední pravoslavný teolog a kritik Kremlu Andrej Kurajev, který budoucnost země v Putinovi rozhodně nevidí, textem písně se nechal inspirovat a prezidentovi vzkázal: „Strýčku Vovo, až přijde tvůj čas, umři v klidu jako správný křesťan a neber s sebou do hrobu celé Rusko.“

Píseň nepřehlédl ani Miroslav Kalousek (Top 09), který na svém Facebooku napsal: „Strategie Ruské federace: Získáme zpět Aljašku. Ale nejdřív opanujeme Českou republiku. Tam máme mnohem víc pomocníků, ať již vědomých nebo v roli „užitečných idiotů“.“

Do Ruska míří Zeman. Bude mluvit o sankcích

Do Ruska přitom již v pondělí zamíří velká delegace z České republiky – prezidenta Miloše Zemana doprovodí na 130 podnikatelů a zástupců nejrůznějších českých firem. S Vladimirem Putinem se Zeman sejde v ruském Soči, čekají ho však také schůzky s premiérem Medveděvem a exprezidentem Michailem Gorbačovem. Vedle Soči navštíví český prezident i Moskvu a Jekatěrinburg.

Zeman platí přitom za odpůrce protiruských sankcí, vyhlášených právě kvůli anexi Krymu a také dění na východní Ukrajině. „Nezapomeňte, že Rusko vyhlásilo protisankce, které se týkají zejména zemědělských a potravinářských výrobků. Já jsem byl nedávno v Madetě v jižních Čechách, teď nedávno v Olomouckém kraji v Olmě. Oběma těmto podnikům – ale nesporně i mnoha dalším – tyto sankce škodí. Nu a z tohoto důvodu jsem odpůrcem sankcí a také to i na cestě do Ruska veřejně řeknu,“ uvedl pro iDnes.cz.

hcezc tnemmoc ( 17. listopadu 2017 08:37 )

 Mimochodem ve zprávách hlavního ruského kanálu se pěkně zkritizovali jak klip tak poslankyní.

agfor ( 16. listopadu 2017 14:57 )

Jo. Historie se opět opakuje. Hitlerjungend přísahali führerovi, pionýři zase socialistické vlasti, tady zase Putinovi. A čemu přísahají věrnost dnešní čeští haranti ?

Zobrazit celou diskusi