Přítel Jan se vracel osudného 29. března letošního roku z dovolené v Turecku. Byl tam sám, protože v době, kdy si ji kupoval, už se Sabinou netvořili pár. Ovšem později se dali opět dohromady. Ještě z letiště volal Sabině a slíbil jí, že bude do čtvrt hodiny doma. Tam však už našel jen její mrtvolu a okamžitě volal tísňovou linku. Přepis hovoru nechala soudkyně přečíst u soudu, před kterým v těchto dnech stanul Sabinin 22letý kamarád, který byl z její brutální vraždy obžalován. 

Jan: Sabi, Sabi, ona je studená! Panebože, ona nereaguje, pošlete záchranku! Leží hlavou na zemi.

Operátorka: Otočte ji na záda.

Jan: Panebože, ne, ona je studená! Já se bojím, že ona je mrtvá. Sabi, Sabi, Sabi!! Ona nedýchá. Ona je mrtvá, ona je mrtvá… Je úplně studená a tuhá. Je ledová, i na zádech, i na břiše, má hlavu rozbitou. Ta hlava je úplně rozvalená! Ona je mrtvá! To je konec, paní, to je konec… Je mrtvá, úplně studená, ve hlavě je úplně rozseklá! Sabi, Sabi, to je konec. Má rozraženou tu lebku. Ježíši Kriste, ta lebka je úplně rozbitá! Normálně má obrovskou díru v lebce! Někdo ji zavraždil! Asi sekyrou do hlavy, paní!

Za vraždu soudí kamaráda Sabiny Patrika (22)

Vražda otřásla celou Ostravou. Po zhruba týdnu policie obvinila z krvavého zločinu Patrika K. Mladíka, který se se Sabinou znal, dokonce s ní měl mít poměr, a především u její rodiny několik let žil. Po zatčení se k činu přiznal. Nyní u soudu tvrdí, že doznání z něj policie vymlátila. U soudu se snaží svalit vinu na dívčina přítele Jana (43).

Potvrdil, že v ten den v domě byl, ale prý usnul, a když se vzbudil, našel Sabinu už mrtvou, zpanikařil a utekl. Motivem otřesného činu měly být peníze, z domu se ztratily věci a hotovost ve výši zhruba 120 tisíc. Obžalovaný mladík byl závislý na pervitinu a ten prý dodával i mrtvé Sabině. Soud odročil kvůli výslechu svědků, kteří se nedostavili, líčení na 12. prosince.

VIDEO: Přítel zavražděné Sabiny (†26) Jan odmítá obvinění obžalovaného Patrika K. a přál by mu trest, který už ale neexistuje. 

Fotogalerie
21 fotografií