„Utíkala před ním a křičela. On ji povalil na zem a začal ji bodat,“ popsala pro Blesk.cz noční drama Jana D., která vše viděla z nedalekého domu, kde bydlí.

Její manžel křikem útočníka zahnal. „Všimli jsme si, že je pobodaná. S další ženou jsem začala dívce pomáhat, byla dokonce pořezaná i na krku, hned také zavolali záchrannou službu a policii,“ dodala svědkyně. Napadená mezitím ležela na zemi a nemohla mluvit.

Útočník prchal

„Asi po 10 minutách přijela čtyři policejní auta, poté záchranka a nakonec ještě policejní anton (policejní dodávka, pozn. red.). Ti začali prohledávat okolí a hledali muže, který tu dívku napadl. Byli tu někdy do dvou hodin ráno,“ popsala Jana.

15 bodných ran

Podle informací Blesk.cz útočník osmnáctileté E. W. zasadil 15 bodných ran. „Pacientka měla mnohačetná bodná poranění. Protože byl její stav vážný, bylo nutné zajistit dýchací cesty a v umělém spánku ji převést do vinohradské nemocnice na anesteziologicko-resuscitační oddělení,“ uvedla mluvčí záchranky Jana Poštová.

Kriminalisté z prvního oddělení pražské policie pracují na případu pro podezření ze spáchání pokusu vraždy. „Ještě v průběhu noci se jim podařilo zadržet osobu, která by mohla mít s případem spojitost,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Jaký byl motiv útoku, zda dívka pachatele znala ani jiné podrobnosti, v zájmu vyšetřování neuvedl. 

Fotogalerie
18 fotografií