„Od chvíle, co jsem se dozvěděla, že zemřel, pláču,“ řekla Aha! smutně legendární herečka, která je přitom známá tím, že na pohřbech zásadně nemluví a nedává ani rozhovory do televize.

Výjimku udělala zatím pouze jednou, když v lednu 2013 v Divadle na Vinohradech na poslední cestě vyprovodila svou velkou kamarádku Jiřinu Jiráskovou (†81).

Teď se chystá své pravidlo porušit podruhé. Právě pro Štědrého. „Byl to jeden z mých největších kamarádů, uměl rozdávat humor a radost,“ svěřila se Bohdalová, která prožívá obrovskou bolest. I přesto se však chce se zesnulým kamarádem rozloučit.

Fotogalerie: Zemřel zpěvák Karel Štědrý (†80)
119 fotografií

Nebude ale jediná, kdo zpěvákovi pošle vzkaz na nebesa. Na pietním aktu promluví i scenárista a dramaturg Gustav Oplustil (91), který se Štědrým natáčel řadu zábavných televizních pořadů.

Nad rakví bude mít proslov také kardiolog Jan Pirk (69). Ten Štědrému před lety zachránil život. V roce 2011 mu v IKEM operoval srdce, dal mu novou chlopeň a udělal mu čtyřnásobný bypass. Držel jeho srdce v ruce a nyní symbolicky promluví i na jeho pohřbu. Otázkou zůstává, jaká tklivá slova trojice řečníků zvolí.

VIDEO: Zemřel Karel Štědrý (†80), pěvecká legenda, herec i kamarád Karla Gotta

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Karel Štědrý (†80), pěvecká legenda, herec i kamarád Karla Gotta. Blesk TV

 

Fotogalerie
47 fotografií