Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Paroubka nechtějí. Výbor ČSSD na Praze 5 jeho vstup odmítl, expremiér se nevzdává

Autor: simao, ČTK - 
8. listopadu 2017
21:45

Podle informací Blesk.cz Obvodní výkonný výbor na Praze 5 neschválil vstup Jiřího Paroubka zpět do ČSSD. Expremiér však webu iDnes.cz uvedl, že bude jednat dál. Nevzdává se. Podle stanov ČSSD musí s návratem do strany souhlasit místní organizace, kde byl politik dříve členem. Souhlas výboru tak Paroubek potřeboval.

Návrat Jiřího Paroubka do ČSSD? Šance opět padají, Obvodní výkonný výbor ČSSD na Praze 5 se postavil proti této možnosti. „Já vám nepotřebuji nic říkat, budu o té věci jednat dál,“ vzkázal Paroubek.

Někdejší předseda vlády, který vedl svůj kabinet od dubna 2005 do září 2006 a v ČSSD byl dlouhá léta (konkrétně v letech 1989 až 2011), po vystoupení ze sociální demokracie zkoušel politický restart ve straně Národní socialisté – Levice 21. století (LEV 21). Díru do světa s ní však neudělal. O návratu Paroubka do ČSSD se přitom mluvilo i před volbami do Poslanecké sněmovny.

Video  Paroubek se vrací? Myslel jsem, že dělá čínskou medicínu, rýpl si Zaorálek.  - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Jako granát zapůsobila tato informace během konference, na které sociální demokraté představovali své krajské lídry. „S Jiřím Paroubkem se to nepovedlo. To byl takový nepovedený příběh,“ řekl po ní Blesk.cz Lubomír Zaorálek. „Přál bych si, aby do budoucna sociálně demokratičtí předsedové se rozcházeli se stranami jiným způsobem,“ dodal.

Sám Paroubek na to reagoval zostra. „Je to velmi brilantní, s jakou rychlostí se Lubomír Zaorálek jal můj vstup odmítat. Přál bych mu, aby byl tak brilantní i v jiných věcech. Můj zájem je tam vstoupit. Jestli to bude někdo blokovat, je to jeho problém. Pokud se chce nejúspěšnější předseda ve 140leté historii ČSSD vrátit, měli by se kolegové chovat velkoryseji. Myslím, že svým postojem poškodí sami sebe,“ řekl v červnu Blesku.

V Cerhenicích na Kolínsku, kde si Jiří Paroubek podal přihlášku, už s jeho návratem souhlasili, stejně jako krajský výkonný výbor pražské ČSSD. Znovupřijetí měla v nejbližších dnech posoudit ještě středočeská organizace.

Video  Paroubek utekl z živého přenosu: Kvůli otázkám na jeho (ne)návrat do ČSSD.  - Český rozhlas Plus/pořad Interview Plus
Video se připravuje ...

6010 ( 9. listopadu 2017 08:47 )

Na té Praze 5 mají rozum. A Paroubek je úplně trapný s tím svým vnucováním se do strany.Měl by si uvědomit, že své již předvedl a nikdo ho již napodruhé nechce.Věřím, že se mu zachtělo být opět na výslunní a brát nesmyslné prachy,to je na bíledni.

defakto ( 9. listopadu 2017 08:03 )

... kdyby byl Paroubek v čele ČSSD už před volbami , nedosáhli by ubohých 7%.

auslak ( 8. listopadu 2017 22:58 )

A co to zkusit oknem , když nejde otevřít dveře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa