Podle deníku Bild došlo ke smutné události již v pondělí večer. Život Karin vyhasl poté, co dlouhou dobu bojovala s těžkými zraněními. Utrpěla je v loňském ruce během tragického incidentu, kdy ji na ulici srazila matka s kočárkem.

Dor, která kdysi překonala i zákeřnou rakovinu, se věnovala herectví již od útlého věku, u filmu začínala v 15 letech jako statistka. Na kontě má řadu krásných rolí, ovšem její nejznámější rolí je jistě indiánka Ribanna ve filmové sérii o Vinnetouovi. V příbězích z pera Karla Maye si pak zahrála ještě dvě menší role, slečnu Ellen a slečnu Mabel.

Jejímu kouzlu ale na plátně nepodlehl pouze Pierre Brice (†86) alias Vinnetou, ale rovněž Sean Connery v roli agenta 007. James Bond ji coby agentku Helgu sváděl ve filmu Žiješ jenom dvakrát. V této úloze měla ale Karin zrzavé vlasy, ačkoliv pro ni vždy byly typické tmavé kadeře.

Ani v soukromém životě neměla nouzi o přízeň mužů, vdala se hned třikrát. Poprvé si vzala v roce 1954 o třicet let staršího režiséra Haralda Reinlea. Na konci šedesátých let se rozvedli. V 70. letech řekla «ANO» kaskadérovi Güntheru Schmuckerovi. Jejím třetím mužem se pak v roce 1988 stal producent George Robotham.

VIDEO: Jak probíhalo rozloučení s představitelem Vinnetoua, který zemřel v červnu 2015?

Video
Video se připravuje ...

Rozloučení s náčelníkem Apačů David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
21 fotografií