Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Je to kachna.“ Babiš odmítl, že by řízení kultury nabídl vdově po Kaplickém

Autor: ČTK - 
8. listopadu 2017
17:14

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš odmítl informace, že nabízel funkci ministryně kultury filmové producentce a pražské zastupitelce za ANO Elišce Kaplicky Fuchsové. Informaci ve středu přinesl server Aktuálně.cz. Kaplicky médiím řekla, že zvažuje, zda nabídku přijme, ovšem Babiš tvrdí, že s Kaplicky už dlouho nemluvil a místo ve vládě jí nemá v úmyslu nabídnout.

Žádné takové úmysly nemám. S Eliškou Kaplicky jsem nemluvil a ani jsem se s ní nepotkal, ani nepamatuji. Ta zpráva je úplná kachna,“ řekl Právu Babiš, který vede jednání o sestavení menšinové vlády ANO. Server uvedl, že Kaplicky se chce rozhodnout během pár dnů, zda Babišovu nabídku přijme. ČTK poté řekla: „Zeptejte se pana Babiše.

Eliška Kaplicky Fuchsová vystudovala FAMU v Praze. Veřejnost ji poznala jako partnerku světoznámého českého architekta Jana Kaplického. O Kaplického projektu Národní knihovny natočila dokument Oko nad Prahou. V komunálních volbách v roce 2014 byla zvolena do pražského zastupitelstva jako nestranička za hnutí ANO.

Video  Eliška Kaplicky na výstavě Manola Blahnika: Na jeho boty jsem si vystála frontu!  - Markéta Reinischová, Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz / Oliver Price, Vincent Webb - THE SIZZLER
Video se připravuje ...

Dnes se však spekuluje i o dalším jméně. Babišovým kandidátem na pozici ministra průmyslu a obchodu je podle zdrojů ČTK Tomáš Hüner. Celou svou profesní kariéru se Hüner pohybuje v oblasti energetiky a průmyslu. Od roku 2006 do roku 2011 byl na ministerstvu náměstkem, působil například také v ČEZ. V současnosti pracuje ve společnosti Siemens Česká republika.

Babiš ani Hüner dnes nominaci nepotvrdili ani nevyvrátili. „Informaci zatím nemůžu komentovat,“ napsal v SMS Hüner. „Kandidátů na ministra průmyslu a obchodu je vícero. Konkrétní jména komentovat nebudu,“ uvedl Babiš. V úterý šéf ANO řekl, že sehnal kandidáta na ministra průmyslu do své připravované menšinové vlády. Sdělil, že je to nestraník, jméno ale odmítl prozradit.

11karel11 ( 9. listopadu 2017 14:04 )

Novináři nemají o čem psát, tak vymýšlí ptákoviny. Nevěřte jim, jen tu čeří vodu.

moiaza ( 8. listopadu 2017 21:22 )

Když může dělat ministra národní obrany komediant, proč by nemohl dělat ministra kultury Kaplický s dírou. Když komédie, tak komédie. Ať je sranda.

majojo ( 8. listopadu 2017 21:20 )

Člověk si říká, že tohle snad ani takovej zmetek, jako je Andrejko, udělat nmůže. Bohužel, zkušenosti minulých pár desetiletí ukazují, že klidně může.

ellenic ( 8. listopadu 2017 21:07 )

Pevně doufám, že je to skutečně kachna , protože neumím si představit, že by na ministerstvu kultury mohla být Eliška Kaplicky . Je však zajímavé, že Babiš o ničem neví a ona už zvažuje, zda to vezme nebo ne . Kromě toho, že je vdova po známém architektovi je vlastně kdo? Známá svých známých a jejich známých .

zednik ( 8. listopadu 2017 20:50 )

Takhle se dělá kariéra. Když není zájem vymyslí se, že zájem je. Chobotnice Kaplického se mě líbila. Nikdy se mě , a to po mnoha stránkách, ale nelíbila Eliška Kaplicky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa