Slavnostního křtu charitativního kalendáře, který se v úterý odehrál v Alzheimer Home Zátiší, se účastnilo hodně známých osobností. Nejen jeho patroni, herci Jiřina Bohdalová a Martin Dejdar (52), ale také modelky Andrea Kabická (28), Nikol Švantnerová (25) či Aneta Vignerová (29), moderátorka Sportovních novin Inna Puhajková (31) či tenista Radek Štěpánek (38).

Pro mnohé to byl nevšední zážitek, ovšem legendární herečka a představitelka pohádkové Nesmrtelné tety v moderním centru v pražských Kunraticích nebyla poprvé. „Je to moje několikátá návštěva,“ uvedla již dříve pro Aha! Bohdalová s tím, že část osazenstva už tak zná osobně. „S některými už se zdravím, jiní jsou zde třeba jen přechodně,“ doplnila.

Nyní měla ale o důvod více, proč do Alzheimer centra zavítat. Setkala se zde totiž se svým exmanželem Břetislavem Stašem. Přírodovědec a inženýr byl jejím prvním mužem a v roce 1955 se jim narodila dcera Simona Stašová (62). Manželství sice nevydrželo a skončilo rozvodem, přesto bývalí partneři zůstali dodnes přáteli. To je ostatně patrné i z jejich nejnovějších společných snímků. Klidně spolu sedí u stolu, popíjejí a povídají si. Není mezi nimi žádná zášť.

Naopak se Bohdalová před časem o někdejšího manžela velmi strachovala. Dlouho ho trápila řada zdravotních potíží, například skřípnutá páteř mu znesnadňovala pohyb. V listopadu 2016 pak navíc zkolaboval a skončil v nemocnici, kde bojoval o život. Tehdy se spekulovalo i infarktu nebo mozkové příhodě.

Každopádně náhlé zhoršení jeho stavu nakonec přimělo Stašovou k radikálnímu řešení. Milovaného tatínka přestěhovala z rodné Ostravy do Prahy. „Podívejte se, je to už starý pán a potřebuje svůj komfort. Tátu jsem přestěhovala z Ostravy do Prahy. Bydlíme od sebe sedm minut a minimálně třikrát týdně za ním chodím,“ prozradila deníku Aha! herečka, která se snažila tátovi pomoct ze všech sil. Zřejmě ani to ale nestačilo a v centru, kde má péči 24 hodin denně, mu jistě nic neschází.

Fotogalerie
45 fotografií