Dvojice mladíků se navíc dobývala za hlasitého křiku „Policie“ do bytu. To se jim nakonec povedlo a tři nájemníky poté ohrožovali zbraní. Naštěstí se ale o všem včas dozvěděla policie, která na místo během chvíle dorazila. Z hlasového přístroje u zvonků navíc slyšeli jen volání o pomoc a hrozbu pistolí. Proto se rozhodli o rychlý zákrok.

Nejdříve rozbili okno u vchodových dveří, následně na schodech oba útočníky odzbrojili. Při kontrole bytu pak byla nalezena bílá krystalická látka, pravděpodobně pervitin. Na policii tak zamířilo všech pět účastníků konfliktu, mohlo se totiž jednat o vyřizování účtů za drogy.

„Policisté, kteří se vydali do bytu, kontaktovali tři poškozené. Ti jim uvedli, že se do bytu dostali dva muži, ohrožovali je zbraní, fyzicky je napadli a hledali nějakého muže. Následně z bytu utekli. Policistům, kteří čekali dole v přízemí, tito dva podezřelí vběhli přímo do náruče a byli zadrženi. Zároveň jim vydali plynovou pistoli a pepřový sprej. Uvedli, že do bytu jeden z nich přišel hledat svého bratra, ale nikoho tam nenapadli,“ řekl pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle informací aktu.cz jsou oba útočníci policii velmi dobře známí, jde o fotbalové chuligány jednoho z pražských fotbalových klubů. Pistole byla naštěstí plynová. Díky rychlému zásahu policistů nebyl nikdo zraněn.

„Všech pět osob ve věku mezi dvaceti a třiatřiceti lety skončilo na místním oddělení. V bytě policisté navíc nalezli několik gramů pervitinu a několik desítek gramů marihuany. Veškeré tyto souvislosti budou policisté muset rozplést,“ dodal mluvčí. 

Fotogalerie
14 fotografií