Otázku parkování by ale mohl vyřešit nový parkovací dům, který plánuje Praha vystavět do několika let v blízkosti metra Zličín. Zatím však není jisté, jak výstavba dopadne a jak by se případně řešilo parkování zákazníků Metropole Zličín. Údajně se plánuje rozšíření nákupního centra o 15 až 20 tisíc metrů čtverečních, v rámci přestavby by ale musela být zastavěna část venkovního parkoviště. 

Metropole Zličín se měla rozšířit už před třemi lety o pět tisíc metrů čtverečních, k tomu ale nakonec nedošlo. Společnost Unibail-Rodamco by chtěla centrum rozšířit až o jednu třetinu, během rekonstrukce by ale zřejmě musela být zastavěna část venkovního parkoviště. V současnosti má obchodní centrum rozlohu 55 tisíc metrů čtverečních prodejní plochy a sídlí v něm téměř 150 obchodů. Ročně centrum podle dostupných informací navštíví asi sedm milionů zákazníků.

U Zličína by mělo vzniknout obrovské parkoviště pro tisíce aut:

Unibail-Rodamco je v současnosti vůbec největším vlastníkem komerčních nemovitostí v Evropě. Kromě obrovské přestavby OC Chodov, které bylo slavnostně znovuotevřeno v říjnu tohoto roku, plánuje také například v Bubnech se skupinou CPI Property Group postavit nové nákupní centrum.

Podle odborníků se celkový objem investic do obchodních center letos v Česku vyšplhá na 1,2 miliardy eur (přes 30 miliard korun). Majitele začátkem roku změnily Obchodní centrum Letňany a největší nákupní středisko na Moravě – brněnská Olympie. Rekordní byl loňský prodej Palladia v centru Prahy za 15,6 miliardy korun.

Fotogalerie
15 fotografií