Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mapa kriminality odhalila nejnebezpečnější místa v Praze: Tady je deset z nich

/
  • Mapa kriminality zveřejnila "nejnebezpečnějších" míst v Praze.
    3. listopadu 2017 ● 05:30

    Ačkoliv je Česko díky práci policie rok od roku bezpečnější, což potvrzují i statistické údaje, hlavní město naopak stále patří k nejvíce nebezpečným městům v republice. Díky projektu Mapakriminality.cz, který ve spolupráci s Policií ČR primárně mapuje údaje pro laiky i odborníky, se můžete podívat na nejnebezpečnější místa v Praze, a co vám v nich může hrozit. Lokality jsou seřazeny podle obvodních oddělení policie a zohledňuje se při nich období od července 2016 až července 2017.

  • 1.

    Bartolomějská

    Na základě tzv. indexu kriminality, který přepočítává počet nahlášených trestných činů za dané období na počet obyvatel, je „nejzločinečtějším“ místem v Praze oblast okolo Bartolomějské ulice. Za kalendářní rok zde bylo nahlášeno 3225 trestných činů. Nejčastěji v těchto místech bylo nahlášeno vyloupení vozu anebo fyzický útok, výjimkou není ani kapsářství. V těchto místech je radno dávat si pozor. Měsíčně zde dochází k bezmála 300 nahlášeným proviněním proti zákonu.

    Bartolomějská ulice
    Autor: Google Maps

  • 2.

    Krakovská

    V úplném srdci Prahy, na Václavském náměstí, které spadá pod dikci oddělení v Krakovské ulici, se také člověk nemůže cítit zrovna bezpečně. Alespoň ne podle statistik. Za rok zde došlo ke 2838 nahlášeným trestným činům, mezi kterými je i vražda. Nejproblematičtějšími je v této lokaci dealerství a výroba drog, šíření toxikomanie, vloupání nebo kapsářství.

    Na Václavském náměstí mají policisté napilno.
    Autor: Jakub Poláček

  • 3.

    Výstaviště

    Záludná zákoutí lze nalézt v okolí pražského Výstaviště, které je podle indexu kriminality třetí nejrizikovější oblastí Prahy. To je ovšem dáno nevelkou velikostí obvodu. Riziková je lokace dílem kvůli drogám, které se zde podle statistik vyrábí i prodávají, tak i kvůli krádežím. Nejčastěji zde dochází k majetkovým přečinům.

    Praha 7 – Holešovice
    Autor: Jakub Poláček

  • 4.

    Malá Strana

    Skoro 1000 trestných činů za 12 měsíců bylo nahlášeno v oblasti Malé Strany. Na pozoru by se zde měli mít především majitelé nemovitostí, k jejichž vyloupení zde často dochází. Naneštěstí s mizivým procentem objasněných případů. To je ostatně v této turistické aglomeraci obecný problém. Kolemjdoucím hrozí ve velké míře i kapesní krádeže nebo vyloupení vozidla.

    Na Malé Straně dochází často k fyzickým útokům.
    Autor: Jakub Poláček

  • 5.

    Benediktská

    Policejní obvod v Benediktské ulici spravuje rozsáhlé území Starého Města. Celkem bylo ohlášeno 2720 trestných činů. V průměru zde každý měsíc dochází ke 200 ohlášeným přečinům. Nejčastěji se jedná o vloupání do vozidla nebo o fyzické napadení, kterých je zde v Praze nahlášeno obecně nejvíc.

    Benediktská ulice
    Autor: Jakub Poláček

  • 6.

    Karlín

    Také v oblasti Karlína dochází nejčastěji ke krádežím z automobilů a ke kapesním krádežím. Policisté zde mají hodně co dělat i s nepovoleným sprejerstvím. Zanedbatelná není ani statistika poškozování cizí věci, kterých bylo v těchto místech nahlášeno 70.

    Karlínské okolí
    Autor: Jakub Poláček

  • 7.

    Smíchov

    2764 trestných činů bylo nahlášeno ve smíchovském obvodě. Kromě vykrádání aut zde policisté nejčastěji museli řešit přečiny pod vlivem alkoholu nebo drog. S tím také souvisí poměrně vysoké číslo případů zabývajících se výrobou a distribucí drog. Co se této problematiky týče, má zdejší obvodní oddělení vysokou úspěšnost při řešení těchto deliktů. Z celé Prahy zde dochází k nejvíce dopravním nehodám z nedbalosti.

    Smíchov
    Autor: Jakub Poláček

  • 8.

    Nové Město

    Na Novém Městě dochází pravidelně ke 100150 nahlášeným trestným činům měsíčně. Za rok zde bylo zjištěno skoro 1800 zločinů. Obecným nešvarem jsou krádeže předmětů z aut nebo násilné činy. I zde se policisté často potýkají také se sprejerstvím, nedovoleným držením drog nebo výtržnictvím.

    Nechvalně proslulá ulice Ve Smečkách
    Autor: Blesk - David Malík

  • 9.

    Vršovice

    Celkově 2253 nahlášených kriminálních činů dělá z Vršovic páté nejrizikovější místo v Praze. S ohledem na jejich celkovou rozlohu to není číslo nijak alarmující. Na pováženou je ovšem přes 500 nahlášených vyloupení automobilu. V této statistice si Vršovice drží smutné prvenství v celé republice. Oproti jiným místům je zde nahlášen i vyšší počet případů znásilnění.

    Vršovice
    Autor: Jakub Poláček

  • 10.

    Jižní Město

    2229 nahlášených trestných činů má na svědomí Jižní Město, které má díky své veliké rozloze i díky velkému počtu obyvatel nepoměrně nižší index kriminality. Přesto by se zde měli mít na pozoru zejména majitelé aut. Jižní Město je hned po Vršovicích nejnebezpečnějším místem v Praze pro vozidla stojící dlouhou dobu o samotě. Dochází zde často k jejich vyrabování. Daleko smutnější statistikou je počet nahlášených znásilnění, kterých je v České republice bezkonkurenčně bohužel nejvíce.

    Jižní Město
    Autor: Jakub Poláček

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

majojo: Snad by bylo jednodušší uvést místa, kde je relativně bezpečno. Mimochodem, byli autoři článku někdy na Žižkově?

(03. 11. 2017 12:40)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy