Centrální příjem dosud fungoval tak, že jednotliví pacienti přicházeli za lékařem. Nově tomu bude přesně naopak. Nový systém nabídne vyšší komfort a zkrátí čekací dobu na ošetření. Hotovo má být do roka.

„V prostoru recepce bude sestra pod dozorem lékaře urgentního příjmu třídit pacienty dle naléhavosti. Těžce nemocní budou v prostoru pro akutní péči a nemocní s lehčím onemocněním vyčkají na ambulantní ošetření na ambulanci,“ popsala mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Pro urgentní pacienty bude fungovat systém sálového ošetřování. „Na jednom místě bude celkem 13 akutních a expektačních lůžek, tedy těch, na němž se krátkodobě sleduje vývoj pacientova stavu,“ řekla Levorová s tím, že pacienti se budou třídit do zón podle naléhavosti. Nepotká se tak například těžce nemocný pacient s osobou s lehčím poraněním či onemocněním.

První etapa přestavby se týká prostoru bývalé pokladny a přilehlých částí. „Žádáme veřejnost o shovívavost a trpělivost. Rekonstrukce bude spojena s určitým nepohodlím, zvýšenou prašností, hlukem a možnou delší čekací dobou na ošetření,“ dodala Levorová.

Provoz ambulancí Centrálního příjmu nebude nijak omezený, pouze nemocniční pokladna je přesunuta k blízkosti vchodu D. Nemocnice také žádá návštěvníky a pacienty, kteří nemíří přímo na centrální příjem, aby využili vchod B.

Fotogalerie
7 fotografií