Festival nabídne divákům rozličnou škálu žánrů, celovečerní hrané filmy, krátké snímky i dokumenty. Představí se na něm nejen díla evropská, ale také práce filmařů z Ameriky, Asie či Afriky.

O slavnostní zahájení se dnes postará film Tom of Finland. Životopisné drama přibližuje osud umělce, který nemohl svobodně tvořit. Přesto se později stal ikonou gayů. Režisér Dome Krukoski za snímek získal ocenění pro nejlepší zahraniční film na festivalu v Tribece.

Pozvánka na festival Mezipatra 2017:

Na plátně na Mezipatrech se často objevují snímky, které mají v Česku svou premiéru. Organizátoři vybírají díla, která získala ocenění na prestižních přehlídkách. Festivalové publikum tak uvidí filmy s cenami z Berlína či Sundance. V programu je také kandidát na Oscara pro nejlepší zahraniční film Thelma norského režiséra Joachima Triera.

Pražská část akce potrvá do 9. listopadu. Od 10. do 17. listopadu se festival přesune do Brna. Bližší informace o programu najdete na webu www.mezipatra.cz. V Praze se promítá v kinech Lucerna, Světozor a Pilotů a také ve Francouzském institutu. Vstupenka stojí 110 korun. V Brně se přehlídka uskuteční v kinech Scala a Art.

Podívejte se, jak to na festivalu vypadalo loni:

Fotogalerie
27 fotografií