Silný vítr v blízkosti školy vál i v pondělí a lokalitou se dokonce prohnala krátká sněhová vánice. „Nebylo tak možné nebezpečné plechy ze střechy odstranit. Škola nicméně už v úterý bude normálně probíhat. Žáci ale nepůjdou hlavním, ale zadním vchodem, který by měl být bezpečný,“ uvedl ředitel ZŠ a MŠ Horníkova Roman Burda.

Přestože o uzavření školy informoval až v neděli odpoledne, většina rodičů o tom věděla a na situaci se připravila. „Měli jsme obavu, že přijde až dvě sta žáků, ale přišlo jich naštěstí jen 29,“ upřesnil ředitel.

Video
Video se připravuje ...

Žáci 2. stupně ZŠ a MŠ Horníkova dnes měli ředitelské volno. Silná vichřice totiž v neděli poškodila střechu budovy tak, že je nebezpečná. Hynek Zdeněk

Někteří rodiče se o situaci dozvěděli z webových stránek školy, jiní prostřednictvím sociálních sítí. „Mnozí z rodičů volali třídním učitelům dětí, takže informovanost byla velmi dobrá. Pokud se vyskytl problém, že dítě nemohlo jít zpět domů, umístili jsme jej do školní družiny, která fungovala i dnes,“ doplnil ředitel.

Ředitel školy nyní doufá, že se vítr co nejdříve zklidní, aby mohli technici odstranit zbytky plechu. Samotná oprava střechy pak potrvá zřejmě několik týdnů.