Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policistu sejmula čivava, dostal slušné bolestné od ministerstva: Majitel minipsa skončil před soudem

Čivava vs. policista
Čivava vs. policista  (Autor: koláž blesk.cz/profimedia)
Autor: aba - 
27. října 2017
18:59

Bizarní spor řeší pan Miroslav ze Slovenska. Na pozemek jeho přítelkyně vstoupil policista, který pak tvrdil, že ho pokousala jejich čivava. Ministerstvo mu vyplatilo bolestné v rámci pracovního úrazu, částku ale teď vymáhá po majiteli psa.

K incidentu došlo v roce 2015. Na oplocený pozemek Kristýny (60), přítelkyně pana Miroslava, vešel policista Lukáš K. řešit případ vylomené branky na jiné parcele. Doma ale Kristýnu nezastihl, pouze psy a Miroslava.

O napadnutí čivavou se prý nezmínil, po půl hodině se ale vrátil s tím, že musí udělat zápis o pokousání psem. Nadřízený policista kousnutí nahlásil jako služební úraz, který podle serveru cas.sk znalec během soudu popsal jako odřeniny.

Ministerstvo tak vyplatilo policistovi 172 euro jako bolestné a soudně je vymáhalo po majiteli psa, tedy panu Miroslavovi. Ten však nechápe, proč by měl platit, když policista bez vyzvání vstoupil na soukromý pozemek.

"Už to, že se tím vůbec soud zaobíral, je divné. Já jsem na vině za mírumilovného psa, když policista vstoupil na pozemek mojí družky? A já jako poškozený mám platit bolestné? To je absurdní," rozčiluje se Rakušan Miroslav.

Od soudu má ale jasný termín 3 dny na zaplacení 172 euro a úroky. "Žaloba je důvodná a opodstatněná. Došlo ke škodě, nezabránili jste, aby nedošlo k ohrožení příslušníka, který utrpěl služební úraz a bylo mu vyplacené bolestné," zněl rozsudek.

Pan Miroslav se ale nevzdává a za svou čivavu Amadea bude bojovat dál. "To je mimo realitu chápání, ale na Slovensku je asi vše mimo realitu," uzavírá.

Video: Fenka spadla do 22 metrů hluboké studny, od smrti ji dělily pouhé minuty

nazornavec ( 31. května 2018 17:50 )

Co to na tom Slovensku všichni hulej? Ten matroš chci taky. Evidentně je to schopné dostat desítky lidí natrvalo mimo realitu. Kurva, co je to za logiku? Přišel bez pozvání, bez oznámení, neměl tam co dělat, tak jaké odškodné? Mě jako malou taky kousla čivava a hnala jsem to snad před soud? Ne. Nikdo nikoho nežaloval, nikdo si nikam nestěžoval, majitel psa se to snad ani nedozvěděl. Pokud se za těch devět let něco nezměnilo, tak čivava nemá moc silný skus. Předpokládám, že ho kousla do nohavice, takže zuby ho mohly tak leda škrábnout. Slovenská policie asi za moc nestojí, když její příslušník nedokáže ani odkopnout trpasličího psa.

marfusa ( 27. října 2017 19:33 )

Na pozemek nebo do nemovitosti smějí vstupovat pouze příslušníci jednotky rychlého nasazení. Nikdo jiný vstoupit na zahradu nesmí. Pokud je vymáháno bolestné, je to nezákonné.

nika70 ( 27. října 2017 19:29 )

Doma ale Kristýnu nezastihl, pouze psi a Miroslava. Zastihl TI psi nebo TY psy?! To umí i absolventi zvláštních škol!!!

y1xcvbnm ( 27. října 2017 19:14 )

Doma ale Kristýnu nezastihl, pouze psi a Miroslava. Není ve větě hrubečka????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání