Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah umyl nůž v Savu a šel spát! Táta ubodaného Dominika odhalil detaily synovy vraždy

Autor: ljš - 
24. října 2017
06:11

Nedokáže se smířit s tím, že vražda jeho syna zůstane nepotrestána. Táta Dominika B. (†19), kterého na Velikonoce ve Varnsdorfu ubodal jeho kamarád Jiří N. (20), sepsal petici za znovuotevření případu. Odmítá závěr policie a státního zastupitelství, že mladík zabíjel v nepříčetnosti, protože trpí schizofrenií.

Tělo devatenáctiletého mladíka našli lidé v centru Varnsdorfu o Velikonočním pondělí. Zemřel na následky zranění po bodné ráně. Tu mu podle policie způsobil Jiří N., který se k činu policistům po dopadení přiznal.

„Vrah povídá, Dominik na mě útočil, tak jsem ho probodl a poté jsem šel domů a nestaral se dál, co je s Dominikem, nějaká první pomoc, proč? Doma v koupelně jsem vypral kuchyňský nůž mojí mámy v Savu a jako správný NEPŘÍČETNÝ SCHIZOFRENIK se umyl a šel spát,“ popisuje ve své petici otec oběti detaily ze spisu.

Jiří N. se po dopadení údajně pokusil oběsit na prostěradle a skončil na psychiatrii. Tam znalci dospěli k názoru, že trpí duševní poruchou, konkrétně rozvíjející se schizofrenií. Státní zástupkyně Lenka Letáčková proto na začátku září stíhání obžalovaného zastavila, její krok potvrdilo minulý týden i Vrchní státní zastupitelství v Praze. 

Podle psychiatra Michala Hesslera se schizofrenie u Jiřího N. začala rozvíjet zhruba před dvěma lety. „Jeho pobyt na svobodě je pro společnost nebezpečný, pokud by nebyl léčen,“ řekl u soudu. Schizofrenie se podle něj bude ještě vyvíjet a není možné říct, o jak závažný průběh v tomto konkrétním případě půjde.

Otec zavražděného chlapce má nyní obavy, že bude útočník brzy na svobodě. „Do dvou let se vrah Jiří N. z Varnsdorfu vrátí domů na ambulantní léčbu a bude pobírat plný důchod, na který mnohdy nemocný vozíčkář ani nedosáhne,“ varuje ve své petici.

Kdyby byl přitom mladík souzen za vraždu, hrozilo by mu deset až 18 let vězení.

oliiiii3 ( 31. října 2017 12:39 )

Nepříčetný asi nebyl, když věděl že má umýt nůž, a šel klidně spát. Či pak to je asi synek. Klidně ho pustte na svobodu, vždyt je chudák nemocný.

karlamarie ( 29. října 2017 20:17 )

VELMI SPRÁVNĚ!!! VRAZI MAJÍ NÁROK NA VŠECHNO, TRESTY MÍRNÉ, MOŽNOST PROPUŠTĚNÍ I PŘESTO DŘÍVE A HLAVNĚ PRÁVO NA ŽIVOT, KDEŽTO ZAVRAŽDĚNÍ NEMAJÍ NÁROK ANI NA TEN ŽIVOT!!!

oldedek ( 24. října 2017 11:32 )

Není tatík tohoto vraha politik ?!? Čím pak asi je ...

naidka ( 24. října 2017 10:10 )

Psychopati jsou nebezpeční před léčbou, během léčby i po ní hlavně svou nevyzpytatelností, nikdy se jim nedá věřit, bohužel. Co s takovými lidmi? Nevím...

Simmie1994 ( 24. října 2017 10:01 )

Tohle neni schizofrenik, ale psychopat. Bohužel psychopati jsou příčetní a chodí do vězení (i když se jedná o nemoc; disociální porucha osobnosti)... tak potřebovali něco jinýho, no. Kde je ta petice? Klidně mu tam ten autogram taky hodím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání