Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Simona (22) a Saša (13) přišly během 48 hodin o oba rodiče: Pohřeb si nemohly dovolit

Autor: rc - 
22. října 2017
05:21

Během dvou dnů přišly o matku i otce! Simona (23) a Saša (13) nejprve ztratily svého otce, který zemřel na infarkt, a hned druhý den ztratily i svou maminku, která dlouhá léta bojovala s rakovinou. Osiřelé dívky zničehonic zůstaly samy v cizí zemi a musely zařídit pohřeb obou rodičů, na který jim scházely peníze.

Sestry Simona a Saša prožívají nejtěžší období svého života. Děvčata během dvou dnů ztratila oba dva rodiče. Jejich maminka Adriana (†45) dlouhých pět let bojovala s rakovinou slinivky, ovšem smrt jejich otce Luboše, který byl naprosto zdráv, přišla nečekaně. Smrt otce, který zemřel na infarkt, zasáhla čtyřčlennou rodinu nejdříve. Druhý den děvčata ztratila i svou maminku. „Jsme stále v šoku a bude to trvat dlouho, než se vyrovnáme s tím, co se stalo,“ řekl britskému listu The Sun Steven, manžel nejstarší ze sester.

Sestry, které jsou původem z Košic a se svými rodiči žily v Anglii, se zničehonic musely postarat o pohřeb obou rodičů, ale neměly na to dostatek finančních prostředků. Steven proto založil internetovou sbírku, kde poprosil o finanční pomoc. A dobří lidé ho vyslyšeli.

Během pár dnů sestrám na pohřeb přispělo přes 300 lidí a vybralo se přes 9477 liber (v přepočtu 272 tisíc Kč). „Je štěstí, že máme tolik přátel, rodinu a kolegy, kteří jsou tak milí a štědří v dobu, kdy člověk nejvíc potřebuje,“ poděkoval všem, kteří sestrám přispěli a díky nimž se dívky v pátek v krematoriu ve městě Peterborough mohly se svými rodiči rozloučit.

„Lubo byl silný, milý a statečný muž, který podporoval rodinu a pro svou ženu a děti by udělal cokoliv. Byl gentleman, všichni lidé, s nimiž se potkal, si ho oblíbili,“ řekl o svém tchánovi. „Oba dva odešli z tohoto světa moc brzy,“ dodal Steven.

VIDEO: Tříletá holčička darovala vlásky dětem s rakovinou.