Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kalousek v horkém křesle: „Profesor demagogiky“ už skládá vládu bez ANO?

Video se připravuje ...
Autor: zst - 
19. října 2017
18:25

Chce Miroslav Kalousek (TOP 09), aby byl život mladých závislý kvůli školnému na splátkovém kalendáři u banky? Má už složenou alternativní vládu bez ANO s premiérem Pavlem Bělobrádkem (KDU-ČSL)? Na to všechno musel šéf TOP 09 reagovat. Blesk přinesl jako první superdebatu se všemi lídry nejsilnějších politických stran. Ve volebním souboji s podtitulem Bitva o premiéra usedali hosté postupně do „horkého křesla“.

„Před několika lety jste chtěl vládnout s Paroubkem, kývl jste na podporu komunistů, na to konto Vás vyhodili z KDU. Teď se povídá, že už máte složenou novou vládu s premiérem Bělobrádkem a ministrem financí Niedermayerem, ministerstvo obrany údajně obsadí váš přítel Háva. Uděláte to znovu s podporou komunistů?“ pálil na Kalouska sedícího v horkém křesle šéf ANO a velký rival Andrej Babiš.

„Zaprvé nechtěl. Výsledkem mého kroku byla Topolánkova středopravá vláda, kde jsem byl ministrem financí. Nikoliv vláda socialistů. To všichni vědí. Zadruhé žádné koaliční jednání nevedeme, akorát říkáme, proč s vámi vládnout nemůžeme. Nebudu dávat nikomu žádnou cedulku ‚žvaní‘, ale nechť každý zváží, jak moc chce věřit člověku, který nám všem lhal o Čapím hnízdě a kterému hrozí kriminál,“ kontroval někdejší šéf státní kasy Kalousek.

Video  Superdebata Blesku: 7 hlavních lídrů se grilovalo navzájem.  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Miroslav Kalousek ve 140 znacích

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL): Zkušený politik, který formoval politiku posledních 20 let. Založil si úspěšný projekt s bývalým senátorem za Stranu zelených a je to určitě soupeř, který není jednoduchý.

Lubomír Zaorálek (ČSSD): Bohužel, strana TOP 09 je strana pro bohaté. Vaše politika je v tomto nebezpečná. Bude výhodná pro ty privilegované, pro ty, kterým se daří.

Andrej Babiš (ANO): Euro, uprchlíci, antibabiš a nic víc. Pro hlasy půjde pan Kalousek s tibetskou vlajkou a další den se spojí s komunisty. Hlavně zůstat ve Sněmovně.

Vojtěch Filip (KSČM): Miroslav Kalousek je nejen zdatný řečník, ale mohl by být i profesorem demagogiky. 

Petr Fiala (ODS): Opět s určitou nadsázkou název filmu. Obdivuji houževnatost Miroslava Kalouska, nicméně v těchto volbách se obávám, že Lepší to už nebude.

Jan Farský (STAN): Mirek Kalousek je velmi vtipný společník, zná více vtipů než Zdeněk Izer.

Reakce Miroslava Kalouska (TOP 09): Mile mě to překvapilo s jednou výjimkou. Děkuji za laskavost.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

KOMPLETNÍ KANDIDÁTKY PRO VOLBY 2017 NAJDETE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
rider2 ( 19. října 2017 19:04 )

Už by měl s politikou trvale skončit a jít na stavbu jezdit s kolečkem. A od rána do večera. Parchant jeden. Až ho jednou potkám...zubař ho nedá...

al.bunda ( 19. října 2017 18:50 )

Tu veš přicuclou ke státní žíle bude stejně nakonec někdo odbachnout,jinak se ho nezbavíme.Nejhorší parazit a zloděj v parlamentu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa