Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama na Dlouhých stráních: Jeřáb visí nad nádrží už několik dní, řidiče stroj rozmačkal

Autor: dce - 
18. října 2017
11:48

Páteční nehoda jeřábu na přečerpávací nádrži Dlouhé stráně stála život šestapadesátiletého jeřábníka. Ani po několika dnech se navíc stroj nepodařilo z betonového mola sundat. Podle všeho půjde o velmi náročný zásah.

Tragická událost se stala v pátek kolem poledne při údržbě česlí na nádrži Dlouhé stráně. „Šestapadesátiletý jeřábník svým zraněním na místě podlehl. Co se na místě přesně odehrálo, bude jasnější až z výsledků znaleckého zkoumání. Policisté nařídili soudní pitvu,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Třicetitunový autojeřáb ovšem stále visí nad vodou – jeho odstranění bude podle všeho velký oříšek, zatím si se záchranou neporadila ani těžká technika. Hasiči jeřáb po havárii zajistili lany, aby se nezřítil do vody celý. Rameno i s železnou čtyřtunovou traverzou ale spočívá až ve vodě.

„V minulých dnech proběhly přípravné práce, to znamená konzultace se špičkovými odborníky, důkladné zaměření jeřábu i mapování stavu pod hladinou za pomocí speciální dálkově ovládané ponorky,“ popsal Deníku mluvčí skupiny ČEZ Vladiskav Sobol s tím, že okolí nádrže bude při vyprošťování uzavřeno.

„Práce včetně finálních příprav zaberou mnoho hodin, možná i více dní. Očekává se, že policie v té době celý prostor uzavře. Nebezpečí například v podobě odmrštěného předmětu totiž může hrozit v širokém okruhu, například na protějším břehu nádrže,“ doplnil Sobol.

villon ( 18. října 2017 23:30 )

Tatra nezná bratra a tak to má bejt.

dfghjk ( 18. října 2017 15:39 )

Začni už se chovat normálně blbečku, tohle tvoje pitvoření už dávno není vtipný ani zábavný.

dfghjk ( 18. října 2017 15:33 )

Fakt bych rád věděl, jakým způsobem blesk získává videa a fotky od policajtů, záchranky, nebo v tomto případě od hasičů. Už sám fakt, že se o takové události blesk dověděl, si nelze vysvětlit jinak než korupcí výše jmenovaných. Pak už není problém se tam vypravit a reportáž doplnit o záběry z dronu. Ale fakt mi hlava nebere, že různí ti tiskoví mluvčí stále dokola melou, jak se vzhledem k začátkům vyšetřování žádné informace poskytovat nebudou a tu máš čerte kropáč, zničehož nic má bulvár úplně čerstvé syrové video, které si hasiči točili při výjezdu k nehodě. Neuvěřitelné!

kukuku ( 18. října 2017 14:36 )

Nepokoušej se mu dávat nějaké rady do života. Má to ale výhody. Přečteš dvě slova, podle jeho gramatiky, poznáš, že je to ON, nečteš dál a můžeš rychle jít jinam, protože je jasné, že tam ani zbla něčeho vtipného nebude.

moiaza ( 18. října 2017 13:11 )

Trapný VincenzoMakaluzo opět perlí. Hraje si na něco, co vůbec neumí a stále se snaží být moudrým a vtipným. Pokud mu jde o zesměšnění sebe samého, tak se mu to daří skvěle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání