Žilkové synové Vincent a Cyril Navrátilovi totiž mámu vyvezli na výlet a strávili s ní skoro dva dny mimo Prahu. „Vyjeli jsme na túru po zámcích, a skončili v Lázních Bělohrad, kde jsem měla vystoupení s Halinou Pawlowskou a Jaroslavem Hutkou. Ten byl moje pubertální platonická láska, a když v říjnu 1978 emigroval, byl to ten nejhorší dárek k mým tehdejším narozeninám,“ vzpomíná Žilková.

Letošní narozeniny si naopak užila, přestože byla bez manžela. „Ale poslal mi po klucích dárek. Jednak hodinky, a pak šedý svetr, přestože musí vědět, že šedou nesnáším! Napsal mi k tomu vzkaz, že je čas, abych začala mít ráda věci, jaké má rád on,“ žertuje herečka. Od mladšího syna Vincenta pak dostala přáníčko k 15. narozeninám. „On vždycky koupí něco podobného a vždycky to tím vyhraje,“ dodává Veronika.

16. říjen, kdy herečka narozeniny slaví, je jí osudový celý život. „Na svoje narozeniny jsem kdysi poznala i své předchozí manžely, Marka Navrátila a Jiřího Hanycha, když jako dva kamarádi zazvonili u mě doma. A mám s tím datem spojeného i Stropnického, který dostal Velkokříž řádu Pia IX. od papeže Jana Pavla II., a ten byl právě papežem zvolen na moje narozeniny také 16. října 1978. To byla náplast na Hutkovu emigraci,“ říká herečka.

Video
Video se připravuje ...

Nejhorší vánoční dárek Žilkové? Herečka promluvila o traumatu z dětství! 

Fotogalerie
28 fotografií