Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bratři popravili kamaráda a zakopali ho na Moravě: Děsivé podrobnosti vraždy

Autor: ČTK, lm - 
18. října 2017
11:20

Slovenská policie obvinila bratry Dominika a Dávida (oba 25) z úkladné vraždy Ericha O., který zmizel koncem minulého roku po odchodu z práce. Podle policie ho bratři chladnokrevně popravili mafiánským způsobem a jeho tělo zakopali v Česku.

Dvojčata Dominik a Dávid podle policie šéfovali zločineckému gangu, do nějž patřil i Erich. Podle slovenské Národní kriminální agentury (NAKA) se zavražděnému staly osudné jeho řeči. „Že se postará o to, aby je buď nahradil, nebo skončili. To znamená, aby tito dva bratři Dávid a Dominik nebyli dominantní členové uvedené skupiny,“ vysvětlil ředitel kriminálky Peter Hraško.

„Nejslabší článek“ svého gangu se zmiňovaná dvojice podle policie rozhodla zavraždit právě v reakci na jeho vyjádření, že jejich pozici oslabí. Muže vylákali na parkoviště a pak jej v Ilavě na západním Slovensku jeden z bratrů několika ranami zezadu do hlavy a zad zavraždil. Podle policie stříleli ze samopalu. „Tělo naložili do vozidla a s cílem zahladit stopy jej odvezli do České republiky, na území Moravy, kde vykopali jámu, tělo do ní vložili a zahrabali,“ uvedl Peter Hraško. Tělo bylo zalito v betonu, což komplikovalo práci, při které byl využit pes.

Hraško neupřesnil okolnosti, na jejichž základě kriminalisté zjistili, že ostatky oběti se nacházejí u obce Študlov v česko-slovenském pohraničí. Za úkladnou vraždu dvojici obviněných hrozí až doživotí. Dvojčata jsou nyní ve vazbě za jinou trestnou činnost.

Bratry spolu s dalšími osobami slovenští policisté zadrželi na začátku března, kdy je obvinili zejména z drogové trestné činnosti na západním a severním Slovensku. Podle Hraška kromě zmiňovaných deliktů budou oba hlavní členové gangu patrně obviněni i v jiných případech. „Tím, že byli dominantní v regionu, tak se snažili zastrašovat nejen vlastní členy, ale i členy ostatních konkurenčních skupin tím, že jim ubližovali na zdraví, zapalovali a poškozovali majetek,“ řekl Hraško.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání