Snad ani Pražský hrad teď nepřitahuje tolik lidí jako sousoší sv. Norberta, Václava a Zikmunda na Karlově mostě. Právě odtud se totiž tragicky zesnulý herec naposledy díval do chladných vod Vltavy. A právě tady se zřítil do čtrnáctimetrové hloubky a utrpěl mnohačetná zranění, jimž po asi 30 hodinách boje podlehl. Namísto poklidné piety s plápolajícími svíčkami ale místo připomíná turistickou atrakci!

Kousek od kamenného zábradlí, kde došlo k osudnému pádu, teď Blesk objevil papírovou ceduli s nápisem: Tříska 200 metrů. Nad svoje zboží ji pověsil jeden ze stánkařů, patrně aby se zbavil dotěrných zvědavců.

Okolnosti tragické události, k níž došlo 23. září, policie stále šetří. „Zatím nebyly prošetřováním zjištěny žádné skutečnosti, které by vyvracely domněnku nešťastné náhody. Kriminalisté také nezjistili žádnou okolnost, kterou by bylo možné kvalifikovat jako trestný čin. Prošetřování ale nadále probíhá,“ sdělil Blesku mluvčí policistů Tomáš Hulan.

Video
Video se připravuje ...

DRSNÉ VIDEO: Bezvládný Jan Tříska (†80) ve Vltavě, marný pokus o záchranu TV NOVA

Jan Tříska sice zemřel v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích, o život ho ale připravil tragický pád ze zábradlí Karlova mostu. Dva dny před tím, než podlehl svým četným zraněním, se tu čelem k Vltavě posadil k sousoší sv. Norberta, Václava a Zikmunda. Z kamenného ostění na výzvu ochranky slezl, ale jen co se ostraha vzdálila, sedl si zase zpátky. A po zhruba 40 minutách se do ledové vody zřítil. Když ho dva Poláci vytáhli ven, záchranáři mu ještě dokázali obnovit činnost srdce a v umělém spánku ho převezli do nemocnice. Zlomená páteř a další těžká zranění, která si zřejmě způsobil o mostní pilíř, ho ale stály život.

VIDEO: Emotivní pohřeb Jana Třísky (†80)! Těžké loučení plné hvězd!

Fotogalerie
28 fotografií