„V žádném případě neschvaluji způsob zákroku pracovníka ochranky supermarketu na muže na vozíku. Musím ale říci i druhou věc, že přestože ani jeden z napadených není tzv. bezdomovcem, máme s nimi dlouhodobé problémy,“ uvedl Krásný.

Muži se podle starosty pohybují poblíž prodejny prakticky každý den. „Bohužel v její blízkosti vykonávají i svou potřebu a my to pak musíme uklízet. Když dostanou pokutu, tak ji nezaplatí a jelikož jsou nemajetní, nelze ji z nich ani nijak vymoci,“ vysvětlil starosta městské části Starý Lískovec.

Podle starosty obcím výrazně uškodila vyhláška, která začala platit letos v dubnu. „Do té doby jsme mohli jednoduše nevhodným osobám zakázat pobyt v městské části. Od té doby to nejde. Několik občanů proto po nás žádalo sjednání nápravy, neboť po nich muži žádali cigarety, na to ale nemáme žádnou pravomoc,“ postěžoval si Krásný.

Co se před prodejnou stalo?

K útoku pracovníka ochranky Albertu na dva muže před prodejnou došlo v sobotu odpoledne. Jeden z mužů schytal podle svých slov několik ran pěstí, napadl i vozíčkáře. Chytil vozík za madla a snažil se mne z něj setřást. Křičel přitom, že mě naučí chodit. Bylo to hrozné,“ popsal situaci Petr Kocourek (54).

Albert je přesvědčen, že jejich pracovník nepochybil. „Záležitost jsme prověřili a podle kamerových záznamů jsme si jisti, že pracovník ostrahy se nedopustil žádného přestupku. V rámci svých kompetencí reagoval na stížnosti nakupujících zákazníků a staral se o jejich bezpečí a pohodlí při nákupu,“ uvedla mluvčí Barbora Vanko.

Video
Video se připravuje ...

Neuvěřitelný zkrat předvedl pracovník ochranky Albertu, když šel do práce. Bezdůvodně shazoval beznohého invalidu z vozíku a napadl i jeho kamaráda. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
5 fotografií