Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Přes deset dětí přišlo o matky! Při srážce s českým kamionem zemřelo šest ošetřovatelek a řidič

Autor: Anna Křenková - 
14. října 2017
15:04

Sedm vyhaslých lidských životů a několik rodin v slzách! To je tragická bilance srážky českého kamionu s mikrobusem, ke které došlo v sobotu časně ráno u slovenské Prievidze. V troskách vozu zemřelo šest ošetřovatelek a řidič. O mámu tak podle slovenských médií přišlo více než deset dětí.

V sobotu kolem šesté ráno se u Prievidze na Slovensku střetl český kamion s mikrobusem, který jel z Rakouska. Cestovalo v něm sedm ošetřovatelek a jeden řidič. Šest spolujezdkyň a řidič byli na místě mrtví, jedna ošetřovatelka bojuje o život v nemocnici. Mikrobus vyletěl z cesty a skončil na střeše.

Příčina nehody zatím není známá, ale předpokládá se, že se vše stalo v zatáčce, kdy mikrobus přejel dělicí čáru a čelně narazil do kamionu. Řidič kamionu byl po nehodě podroben dechové zkoušce, která byla negativní. Řidiči mikrobusu bude krev odebrána až při pitvě.

Nejmladší z obětí byla Julie (†28), po které zůstaly dvě malé děti. „Když byla v Rakousku, tak se o její děti starali její rodiče. Doufáme, že to tak bude i dál,“ řekla sousedka nešťastné rodiny pro Čas.sk. 

Mámami byly ale i další oběti. „Je to velmi smutné, že zahynula naše sousedka Katarína (†54). Zůstala po ní dcera, která ještě není dospělá,“ řekla v slzách serveru žena ze Spišskej Novej Vsi. Další ošetřovatelka Alena (†47) pak pocházela z Bardejova. Po ní bohužel zůstali až čtyři polosirotci. 

Na místě tragédie vládla mrazivá atmosféra. Podle svědků se z trosek ozývalo vyzvánění telefonů, jak se příbuzní obětem snažili dovolat a zjistit, zda přežili. Policisté postupně všechny rodinné příslušníky informují.

VIDEO: Nehoda Audi RS 3 v rychlosti 200 km/h. Řidič naštěstí přežil.

Video  Nehoda Audi RS 3 v rychlosti 200 km/h. Řidič naštěstí přežil.  - YouTube
Video se připravuje ...

Dandy555 ( 15. října 2017 11:18 )

 Dobrý deň. Reagujem na komentáre čechov , ktorí tu spomenuli ,že neraz ženy zo slovenska pri opatrovaní v rakúsku si "dopomáhajú" k väčšiemu platu aj sex.službami..Áno je to tak , z okolia poznám dosť žien , hlavne mladšie, ktoré od chlípneho rakúšaka dostanú aj neaké to všimné za povedzme upratovanie bez šiat a takto..Je to bohužial tak, darmo sa hneváte ,ale ženy sa za pár € sú schopné predávať svoje telo... a nadávať na slovenskú vládu je scestné..Volíme si zlodejov a vykorisťovateľov občania sami... Jedine občania to môžeme zmeniť,ale slováci sú žiaľ nesúdržny národ, naše hlavné problémy sú,že Sagana vylúčili z tour de france,alebo ,že češi nad nami vyhrali hokej..Toto serie každého,ale ,že nás štát od..báva o kopec peňazí,tak toto nikoho k zmene nedonúti..ale za nepodstatné blbosti sme ochotní štrajkovať a biť sa... smutné

defakto ( 15. října 2017 10:51 )

... tak se nejspíš živila tvoje matka !

lync ( 15. října 2017 09:45 )

zavinil to řidič mikrobusu debile

defakto ( 14. října 2017 23:04 )

... že se nestydíte u tak tragické nehody naznačovat , že ženy které se stali obětmi autonehody jezdili do zahraničí poskytovat sexuální služby , jen proto že pocházeli ze Slovenska. Nejen že přišli o život , ještě špiníte jejich čest !

SilviaH ( 14. října 2017 23:00 )

 Z niektorych komentarov je mi zle,hanbite sa.ved je to obrovska tragedia.A hanbit by Sa mal aj slovensky stat,kt.doslova vyhana ludi pracovat do zahranicia.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání