Zpěvák hitu Holubí dům zemřel v dubnu 1981 za záhadných okolností. Údajně se nechal vyprovokovat jedním z mladíků, s nímž popíjel v hospodě, a skočil do řeky z bratislavského mostu, což se mu stalo osudným.

Hovořilo se ale i o sebevraždě, vraždě, emigraci a také, že za jeho smrtí stála tehdejší Státní bezpečnost. „Jak se dostal do vody, to se už nikdy nedozvíme. Ale že je to on, už víme – měl klíčky v džínách u sebe,“ promluvil jeho bratr Milan, kytarista a malíř. „A loni mi přišla anonymně složka s fotografiemi, která měla být oficiálně skartovaná,“ prozradil Milan s tím, že o skartaci mu kdysi říkal bývalý federální ministr vnitra Ján Langoš (†59).

O to víc byl překvapený, když se k němu celý fascikl dostal. „Byl tam výslech všech lidí, kteří tu nehodu nahlásili, pitevní zpráva, fotky z místa činu, brácha na pitevním stole. No strašný...“ dodal kytarista v pořadu České televize 13. komnata.

Milan také prozradil, že Jiří se svým švagrem Viktorem lezli v noci po kominických lávkách u nich v domě pozorovat hvězdy. „A na Karlově mostě chodili po tom obrubníku. Tam si na to hráli a brácha to pak udělal natvrdo,“ prozradil kytarista. 

VIDEO: Schelingerova (†30) žena Alena: Dceři jsem tátovu smrt tajila, pak zdědila dluhy!

Video
Video se připravuje ...

Schelingerova (†30) žena Alena: Dceři jsem tátovu smrt tajila, pak zdědila dluhy! Zuzana Bubílková, Petr Soukup, Lukáš Červený

Fotogalerie
7 fotografií