Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Strach z porodu v přímém přenosu: Manželka politika porodila krátce po debatě v Blesku

Autor: Jakub Veinlich - 
12. října 2017
19:51

Ve středu byl místopředseda hnutí Starostové a nezávislí Vít Rakušan nervózní jak už dlouho ne. A to nejen kvůli předvolební debatě Blesku na téma Život v Česku, ale také kvůli požehnanému stavu jeho manželky Marie. Rakušan nechtěl ponechat nic náhodě, a tak nastávající maminku vzal s sebou i do studia Blesku. Porod ale naštěstí přišel až po přenosu. Kandidát na poslance se stal podruhé otcem o pár hodin později – šťastní rodiče se pochlubili na internetu zdravým synem. 

„Na světě je další... Matěj! Tentokrát Rakušan. Je to původně hebrejské jméno. Matěj, ne Rakušan. A znamená ‚Hospodinův dar‘. Tedy... Bohu díky. A neuvěřitelně statečné a silné Marušce také. Radujte se spolu s námi,“ napsal starosta Kolína a kandidát na poslance za STAN ve středních Čechách Vít Rakušan na svůj Facebook těsně po porodu a přidal také fotografii manželky i novorozeného syna.

Role otce nebude pro Rakušana nic nového. Z prvního manželství má totiž dceru, která letos v září nastoupila do první třídy. Dojatý náměstek středočeské hejtmanky Blesk.cz prozradil, že hned po narození drží jeho syn jedno prvenství.

„Porod začal dnes v dopoledních hodinách a syn přišel na svět ve 14:47 a je nejtlustší v celé porodnici. Váží 4,390 kg. A maminka Marie, stejně jako je statečná, že žije se mnou, tak byla stejně statečná i při porodu,“ pochlubil se Rakušan, který byl s manželkou celou dobu při porodu, při kterém prý nepřišly žádné velké komplikace.

„Dojal jsem se samozřejmě a už se těším, až je zítra zase uvidím,“ neskrýval radost novopečený otec.

Práce i kampaň jdou na čas stranou

Narození prvního syna chce Rakušan drobně oslavit a hned poté se ujmout role otce. Na chvíli tak půjde stranou jak práce na kolínské radnici nebo středočeském krajském úřadu, tak i práce na finále předvolební kampaně.

Video  Politici o kvalitě života v Česku: Polsko nám znečišťuje vzduch a ještě nás ignoruje.  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

„V pátek půjde na debatu s mladými demokraty v Mladé Boleslavi za mě náhradník a jsem připravený si vzít příští týden v podstatě dovolenou a tu věnovat ze tří čtvrtin manželce a synovi a z jedné čtvrtiny zbytku předvolební kampaně,“ řekl ke svému programu v příštích dnech Rakušan.

Druhá šance

S manželkou Marií si ale Vít Rakušan v minulosti prošel také bolavým obdobím. Jednoho společného potomka už spolu totiž čekali. Příroda ale byla proti. „V loňském roce byl takový problém. Bylo to v té počáteční fázi,“ zavzpomínal pro Blesk.cz na smutné životní období Rakušan před časem v pořadu Osoba blízká.

Video  Porod v době voleb: Kandidát do Sněmovny Rakušan už o jedno dítě přišel.  - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Vše o volbách do Poslanecké sněmovny najdete ZDE

 

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa