„Když jsem dostala nabídku zahrát si Annu Barkovovou, nekývla jsem hned. Není to běžný film a trošku jsem se obávala. Je to velice silné téma, nicméně získala jsem velkou důvěru k autorce a režisérce a po několika měsících řekla ano a šla do toho,“ řekla Aneta Langerová.

Film pojednává o životě v lágrech, což bylo hodně kruté a drsné. Aneta si na vlastní kůži vyzkoušela, jaké to pro hlavní hrdinku muselo být, až ji z toho mrazilo. „Určitě ano. Běhal mi mráz po zádech z toho, když jsem si uvědomila, jaká to byla doba, jak to bylo složité pro Annu i pro mnoho dalších lidí, kteří se snažili bojovat za svobodu. A pak živořili v lágrech v nelidských podmínkách. Ale pozor, diváka film donutí nejen přemýšlet, ale určitě i v některých momentech pobaví. Marta Nováková zvolila takovou formu realizace, kdy navzdory tomu zoufalství a bezmoci divák objeví i příjemnější pocity. Je tam prostě úsměv i pláč,“ dodala Aneta, která si vyzkoušela zase něco nového a navíc jí hraní opravdu šlo.

Podpořit ji na premiéru dorazila herečka Bára Hrzánová, která se se zpěvačkou fotila v objetí, anebo herec Miroslav Táborský a jeho kolega Miloslav Mejzlík s Petrou Špindlerovou.

Video
Video se připravuje ...

Jak se natáčelo Osm hlav šílenství youtube

Fotogalerie
26 fotografií