Hudebníci Celemens Rehbein a Philipp Dausch se potkali poprvé v jazzovém kvartetu. Následně spolu chodili do školy. Milky Chance vzniklo v roce 2012, kdy úspěšně složili maturitní zkoušku. O rok později si svou hudbou získali miliony fanoušků po celém světě, nejen v Německu.

Po vydání alba v květnu 2013 se píseň Stolen Dance umístila na předních místech hitparád celé Evropy. Písničku si zamilovali nejen v Německu, ale také v Rakousku, Švýcarsku, Polsku, Maďarsku, v belgickém Valonsku a v České republice se singl udržel dokonce na prvním místě, ve Francii, Německu a Nizozemsku na druhém. Píseň uspěla jako jediná z jejich debutového alba i ve Spojených státech amerických.

Videoklip k tomuto singlu čítá jen na YouTube 332 milionů zhlédnutí. Kapela se později objevila v show Jimmyho Kimmela i Jimmyho Fallona a zahrála si na festivalech Coachella nebo Lollapalooza v Chicagu. Před dvěma lety se Milky Chance poprvé ukázali i českému publiku na Overtone festivalu v Praze. Letos vydali v pořadí druhé album Blossom a stejně jako u první nahrávky se produkce ujali sami.

Milky Chance míří do Prahy. Vystoupí tady v únoru.
Autor: Milky Chance

Nově čtyřka

Z původních dvou hudebníků se Milky Chance rozrostli o další dva, kdy se rozhodli přidat další hudební nástroje. „Při nahrávání jsme byli zvyklí pracovat zvlášť s bicími a zvlášť se samply, které jsme vytvářeli například dupáním nebo klepáním. Teď se soustředíme na to, že hrajeme ve čtyřech. Vždycky jsme chtěli být živá kapela. Z toho teď vycházíme,“ prozradili Milky Chance fanouškům.

Poslechnout si je tady v Česku můžete 17. února v Roxy, kde představí letošní album Blossom. 

Vstupenky koupíte přes fource.cz, GoOut.cz a Ticketpro za 590 Kč.