Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Americká provokace? Bombardéry USA přeletěly poblíž KLDR, Kim hrozí sestřelením

Autor: ČTK, ula - 
11. října 2017
06:42

Dva americké nadzvukové bombardéry B-1B přeletěly v úterý večer nad Korejským poloostrovem v době napjaté situace mezi USA a Severní Koreou. Podle agentury Reuters o tom informoval Pentagon s tím, že šlo o vůbec první noční přelet v doprovodu jihokorejských stíhaček. KLDR nedávno pohrozila, že sestřelí americké letouny v případě, že se přiblíží k jejímu území.

Bombardéry v rámci pravidelného společného cvičení vyrazily z americké základny na tichomořském ostrově Guam a doprovázely je dvě jihokorejské stíhačky F-15K. Po vstupu do jihokorejského vzdušného prostoru zkušebně odpálily střely vzduch-země, jejichž cíl byl v pobřežních vodách východně od Jižní Koreje. Ukázka síly, kterou USA podnikly v napjaté době, dosud nevyvolala žádnou reakci Pchjongjangu.

KLDR ukázala simulaci útoku na USA: Vlajka Ameriky v plamenech:

Video  KLDR ukázala simulaci útoku na USA: Vlajka Ameriky v plamenech.  - Youtube.com
Video se připravuje ...


KLDR si koncem září vyhradila právo sestřelit americké strategické bombardéry i mimo severokorejský vzdušný prostor, neboť prý prezident Donald Trump řadou ostrých prohlášení vyhlásil zemi válku. Podle vojenských expertů však severokorejská armáda nemá odpovídající výbavu na naplnění svých hrozeb.


Mučící praktiky v KLDR:



Prezident Trump se v úterý sešel s ministrem obrany Jamesem Mattisem a šéfem armádních štábů Josephem Dunfordem, kteří mu prezentovali aktuální vývoj sporů mezi USA a KLDR, které se vyostřily po sérii severokorejských raketových a jaderných testů.



arne100 ( 11. října 2017 14:50 )

cicihala.Ty to máš pěkně v tvé kedlubně vybrané.Kdybys trochu přemýšlel tak takovou hovadinu bys nikdy nenapsal.Pes který štěká nikdy nekounsne a když ano tak je brzo po něm.To se týká tvého přítele KIMA.

cicihala ( 11. října 2017 10:26 )

Ti, co horovali pro Trumpa pro nej horovali z toho důvodu, že sliboval Ameriku, která se bude starat doma o sebe a nebude dělat už nikde ve světe "pořádek". Nicméně sliby chyby, je to zkratka silnější než oni. Musí se srá.t do všeho a musi ,dokud tu jadernou apokalypsu nevyvolají. Kdyby USA nebylo, na světě by byl klid. Jsou to prolhaní zločinci, neříkám že všichni Americani, ale jejich vedení ano. A to jsem je dříve obdivovala. Ale ty jejich preventivní vylhané valky mi otevřely oči. Ted chtějí vybombardovat preventivně Koreu..než by nějaká raketa ze severní Koree dorazila na ten jejich Guam, tak ji milionkrát sestřelí. Je to jen výmluva. A pak to zaplatí životy civilisti z obou Koreji a jestli se do toho zamíchá Čína (a tim pádem i její spojenci), tak za to zaplatíme všichni.

europa ( 11. října 2017 07:34 )

A pak kdo provokuje. Je na čase, aby ušáci dostali po čuni!

Zobrazit celou diskusi