Vše začalo tím, že se agresivní muž snažil dostat k matce do bytu. Když mu neotevřela, pokusil se rozkopat dveře. „Před domem pak vulgárně nadával hlídce městské policie, vyhrožoval také poškozením služebního vozidla,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Policisté vše zaevidovali jako přestupek, to ale muži nestačilo. Zavolal si proto přímo na tísňovou linku. „Během telefonátu obviňoval policisty z jeho různých životních nezdarů,“ uvedla Jiroušková s tím, že i to mu bylo málo a muž se, posilněný alkoholem, vydal na policejní služebnu osobně.

„Začal policistům vulgárně nadávat, obviňoval je z toho, že nemá práci ani bydlení. Vyhrožoval i poškozením jejich soukromých i služebních vozidel,“ popsala Jiroušková s tím, že na policisty dokonce opakovaně plival.

Už jednou takto »šílel« - letos v březnu. To také zneužil nesmyslným voláním tísňovou linku a sprostě nadával policistům. Kvůli výhrůžkám ho tehdy museli dokonce spoutat. Muž se pak snažil ublížit si a dokonce předstíral zástavu dýchání.

To samé chtěl zopakovat nyní. Policisté ho marně vyzývali, ať se uklidní. Vzteklý byl čím dál tím víc a začal vyhrožovat, že si něco udělá. „Policisté přistoupili k osobní prohlídce, neboť věděli, že muž u sebe nosí nůž. Tím již v minulosti policisty také ohrožoval a i tentokrát se ukázalo, že nůž u sebe má,“ popsala Jiroušková.

Jenže muži se to nelíbilo. Jednoho z policistů proto napadl. „Nečekaně jej udeřil pěstí do obličeje,“ řekla Jiroušková. Napadený skončil v nemocnici. Agresor dostal pouta, putoval do policejní cely a následně do vazby. Za násilí proti úřední osobě mu hrozí až šest let za mřížemi.

VIDEO: V Praze napadl zfetovaný mladík matku a strážníka.