Při jubilejním dvacátém ročníku se tu rozhodlo své vozy vystavit 40 značek. Nechybí mezi nimi Ferrari, Tesla nebo Cadillac a další. Ke spatření tu jsou například bezdotykové automyčky, servisní a garážová technika a také výběr atraktivních užitkových vozů.

Důležitou součástí Autoshow je také bohatý doprovodný program provázející všechny čtyři výstavní dny. Během pátku, soboty a neděle se uskuteční testovací jízdy zhruba se třemi desítkami osobních vozů vystavujících značek po několikakilometrovém okruhu. K dispozici bude tradičně i offroadový parkur.

„Jsou tu automobily všech různých značek, provedení i cenových relací. Úplně první veletržní premiéru tu má Škoda se svým Karoqem. Celkem je tu ale 20 novinek a dalších asi 15 aut stále není na trhu. Důležité je, že tu jsou i značky, které člověk na našich silnicích tolik nevidí. Například Ferrari nebo Masseratti, které mají 400 až 500 koní,“ řekl pro Blesk.cz ředitel strategie Incheba Expo Praha Jan Novotný.

Luxusní vozy pro děti

Podívat se tu mohou na automobily nejen dospělí, ale i mladiství. Pro ty tu je velká expozice automobilů od patnácti let, které mohou řídit. A pro ty úplně nejmenší je tu závodní dráha se zmenšenými replikami modelů světových značek. „Na tom si zakládáme. Není to žádný pouťový, ale jsou to dokonalé kovové a plechové repliky vozů do nejmenších detailů, například i interiéru. Děti si je mohou prohlédnout a v minisalonu se jimi i projet. A pokud budou rodiče chtít, mohou si je i koupit za cenu okolo deseti tisíc korun,“ vysvětlil Novotný.

Dvacátá Autoshow tak má co nabídnout. A Novotný doufá i v další úspěšné roky. „Před pěti lety jsme změnili koncept. Nově tak prezentujeme dealery, které podporují exportéři. V tomto duchu chceme i nadále pokračovat do dalších let,“ dodal nakonec Novotný.

Výstava potrvá až do neděle 8. října. V pátek a sobotu je otevřeno od 10:00 do 19:00 a v neděli od 10:00 do 17:00. Vstupné je 200 korun pro dospělé, 150 korun pro děti od 10 let, studenty a seniory od 60 let. Rodinné vstupné je 400 Kč (2 dospělí, max. 3 děti). Zdarma je výstava pro lidi s průkazem ZTP/P a děti do 10 let.

Fotogalerie
49 fotografií