Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zůstaneme v Česku, vzkázal šéf Škodovky. Nejistota ohledně přesunu výroby ale trvá

Autor: ČTK, bud - 
5. října 2017
21:41

Česká republika je a nadále zůstane domovem společnosti Škoda Auto, české výrobní závody zásadně jsou a budou na prvním místě, píše předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier v dopise zaměstnancům. Maier tak nepotvrdil, ale ani nevyvrátil spekulace, že se má část výroby Škody přesunout do Německa.

Poptávka je však tak vysoká, že musíme prověřovat i možnosti dalšího rozšíření našich kapacit. V tomto ohledu je nám ku prospěchu výrobní svazek koncernu Volkswagen, který je v rámci celosvětového automobilového průmyslu jedinečný. V této záležitosti se však jedná výlučně o pokrytí špiček ve výrobě,“ píše Maier v dopisu.

Vedení a odbory německé automobilky Volkswagen prý chtějí, aby se část produkce koncernové divize Škoda Auto přesunula do Německa a aby česká divize platila více peněz za sdílené technologie. Snaží se tak omezit konkurenci, kterou Škoda představuje pro klíčovou koncernovou značku Volkswagen, řekly agentuře Reuters zdroje z podniku.

Video  Za falešné emise Volkswagenu odškodnění pro Evropany? „Nemáme na ně páky,“ zuří Jourová.  - David Budai, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

kritick ( 6. října 2017 06:09 )

Ano, napsal to jasně, ale!!! Jako každý vrcholný manažer lže, jako když tiskne, aby uchlácholil českou levnou lůzu v montovnách, aby nadále pracovali dál jako ovce za třetinové německé platy! Ale jen co se otočí, tak už dál kuje plány na to, co právě před chvílí popřel. Vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude. Pravdu lůze nikdo neřekne, pouze v případě, že je to dávno domluvený a rozhodnutý!

Zobrazit celou diskusi