Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrozivé záběry z koncertu v Las Vegas: Jak se zábava proměnila v teror

Autor: lm, ČTK - 
5. října 2017
16:34

Skoro 60 mrtvých a přes 500 zraněných. To je hrůzná bilance nedělního útoku šíleného střelce na festivalu v Las Vegas. Když Stephen Paddock (†64) začal po lidech pálit z hotelového pokoje, nikdo zprvu netušil, že jde o útok. Dokazuje to i následující video, které zachytil jeden z návštěvníků.

Paddock při střelbě z 32. patra hotelu na účastníky koncertu zabil 59 lidí a dalších asi 500 zranil. Desítky zraněných jsou ale v kritickém stavu a je možné, že děsivá bilance ještě vzroste. Čtyřiašedesátiletý vrah měl u sebe v hotelovém pokoji 12 zbraní. Dalších 35 zbraní policisté objevili na třech různých místech, kde se pachatel vyskytoval. Mimo jiné v domě v seniorské komunitě ve městě Mesquite, kde v posledních měsících žil.

Motivy jeho činu vyšetřovatelé stále neznají. Střelcův bratr médiím řekl, že Paddock byl milionářem, který jmění vydělal investicemi do nemovitostí a vášnivě se věnoval hazardním hrám. Násilné sklony neprojevoval a o politiku či náboženství se nezajímal. Policisté se nedomnívají, že by šlo o čin spjatý s teroristickou organizací Islámský stát, která se k útoku přihlásila.

Reportérům AKTU.cz se podařilo získat patnáctiminutovou nahrávku koncertu v Las Vegas. Ze záznamu je patrné, jak se během koncertu ozývá střelba a to i střelba dávkami ze samopalu. Diváci zprvu neměli ani tušení, co se děje a dále se bezstarostně bavili. Až po chvíli nastává panika a lidé utíkají. Na video se můžete podívat níže.

Zobrazit celou diskusi