Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Davida (†21) zastřelila policie na Novém Zélandu: Naplánoval si takhle sebevraždu?

Jednadvacetiletý David Červeňa byl zastřelen novozélandskou policií. Byl hledaný kvůli trojímu ozbrojenému loupežnému přepadení.
Jednadvacetiletý David Červeňa byl zastřelen novozélandskou policií. Byl hledaný kvůli trojímu ozbrojenému loupežnému přepadení.  (Autor: Police New Zealand)
Autor: aba - 
4. října 2017
12:51

Jednadvacetiletý Slovák David Červeňa zemřel v srpnu 2015 na následky zranění po šesti vypálených kulkách. Zastřelila ho policie na Novém Zélandu. Teď se ale k případu vrací s tím, že mohlo jít o plánovanou sebevraždu.

David odjel na Nový Zéland i se svou přítelkyní Evou v březnu 2015 na jednoleté pracovní vízum. Pak ale začaly komplikace, když ho policie označila za pachatele několika ozbrojených vloupání do obchodů s alkoholem.

David sám zavolal policii a sdělil jim, že je v Aucklandu v jednom z parků. Když hlídka dorazila, řekl, že má zbraň. Spojil ruce a zvedl je před sebe, čímž vyvolal dojem, že na policisty míří pistolí. Ti po dvacetiminutovém vyjednávání vystřelili šest ran. Ačkoliv pak Davidovi poskytli první pomoc, jeho život už se zachránit nepodařilo. Teprve pak vyšlo najevo, že si příběh se zbraní mladík vymyslel.

Proč by to ale dělal? Slyšení ohledně jeho smrti teď odhaluje, že by mohlo jít o plánovanou sebevraždu. Podle záznamů z mobilních telefonů si totiž těsně před smrtí vyměnil přes sto zpráv se svojí přítelkyní.

„Řekl své přítelkyni, že loupež spáchal a že se jde na policii přiznat. Z jeho náhlého obchodu jeho přítelkyně zpanikařila a snažila se mu opakovaně dovolat a spojit se s ním přes zprávy,“ zaznělo u slyšení.

David poslal Evě několik zpráv, ve kterých říkal, že se stydí a lituje toho, co udělal a že ačkoliv ji miluje, musí na něj zapomenout a jít v životě dál. Dívka ho prosila, aby to nedělal. „Jestli si něco uděláš, tvoje maminka mi nikdy neodpustí, že jsem tě nezastavila,“ mělo zaznít ve zprávách.

O pár hodin později zavolal David do parku policisty. Podle zvukových záznamů z jeho telefonátu na policejní linku ale tvrdil, že loupeže nespáchal. I tak vyčkal v parku na příjezd policistů a následně předstíral, že má zbraň. Koronerka tedy nastínila možnost, že mohlo jít o formu sebevraždy, kdy David policisty vyprovokoval ke střelbě.

Video  Český řidič nebezpečně předjížděl na Novém Zélandu.  - Stuff.co.nz
Video se připravuje ...

agfor ( 4. října 2017 14:01 )

Tamní policajt střílel, to českej by se pos*al strachy, že má pistoli taky někdo jinej než on.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání