Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

„Cítila jsem, jak ho trefila kulka.“ Sonny (†29) zachránil při masakru manželku, sám zemřel

  • Autor: Darina Jíchová - 
    3. 10. 2017
    19:15

    Masakr v Las Vegas si vyžádal desítky mrtvých a stovky zraněných. Střelec Paddock připravil o život 59 lidí. Útočník si nevybíral, mezi mrtvými jsou ženy i muži, mladí a staří, zdravotní pracovníci, policisté, učitelé a studenti. Obyčejní lidé, kteří si přišli užít festival country hudby a zaplatili za to životem. Jsou známa jména prvních z nich.

     

  • 1.Sonny Melton (†29)

    Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Sonny Melton Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Sonny Melton | reprofoto/twitter

    Jednou z obětí je všeobecný ošetřovatel v nemocnici v Tennessee Sonny Melton. Jeho manželka Heatherortopedka, masakr podle své výpovědi přežila jen díky svému manželovi, který ji kryl vlastním tělem. „Zachránil mi život, popadl mě a začal utíkat. Cítila jsem, když ho kulka zasáhla,“ řekla Meltonová. „Chci, aby všichni věděli, že Sonny byl milující muž, který měl celý život před sebou,“ popisovala se slzami v očích. Podle serveru WSMV se Sonny a Heather před rokem vzali a na koncertu slavili své výročí.

     

    Víte, Sonny byl typický dobrák. Byl hodný a sympatický, ochotný každému pomoci,“ uvedla jeho univerzitní profesorka Christy Davisová. „Všude kolem sebe šířil dobrou náladu, pro každého měl úsměv,“ dodala. Guvernér Tennessee Bill Haslam napsal, že se on i jeho žena modlí za všechny, koho se masakr nějak dotkl.  

     

  • 2.Angela „Angie“ Gomezová

    Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Angela Gomezová Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Angela Gomezová | reprofoto/twitter

    Angela „Angie“ Gomezová byla studentka střední školy Riverside v Kalifornii. Podle všech to byla „veselá a nadaná dívka“, hrála ve školním divadle, zpívala ve sboru a byla i roztleskávačka. Angie měla ve škole také výborný prospěch a chtěla jít na vysokou školu. „Angie byla skvělá kamarádka, milovala své rodiče i přátele, nikdy na ni nezapomeneme,“ uvedla mluvčí školy.

     

  • 3.Sandra Caseyová

    Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Sandra Caseyová Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Sandra Caseyová | reprofoto/twitter

    Sandra Caseyová byla učitelka na základní škole. Podle ředitele školy Mikea Matthewse je její smrt obrovskou ztrátou nejen pro její rodinu, ale i pro jejich školu. Žáci milovali její smysl pro humor i zapálení pro práci.

    „Pro děti se mohla rozdat. Všechny žáky, zaměstnance a rodiče její smrt hluboce zasáhla. V Sandy jsme ztratili jednoho z nejlepší pedagogů, které jsme tu měli a nejen to, Sandy byla skvělý člověk,“ dodal Matthews.

    Festivalu se účastnilo i několik jejích kolegů, naštěstí vyvázli bez zranění. 

     

  • 4.Jenny Parksová

    Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Jenny Parksová Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Jenny Parksová | reprofoto/twitter

    Jenny Parksová, učitelka z kalifornské mateřské školy, byla také jednou z obětí masakru. „Byla to milující žena, nikdy nebyla smutná nebo nepříjemná. Byla to ta nejveselejší osůbka, jakou jste mohli potkat,“ řekl Steven McCarthy, strýc manžela Parksové. Její manžel Bobby Parks je momentálně v nemocnici, musel podstoupit několik operací. Kulky ho zasáhly do paže a prstů a doktoři mu museli sešroubovat kosti, jeho stav je stabilizovaný a o smrti své ženy už ví.

     

    Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Neysa Tonksová Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Neysa Tonksová | reprofoto/twitter

    Neysa Tonksová po sobě zanechala tři syny: Kadena, Braxtona a Greysena. Pracovala ve firmě Technologent v Las Vegas. Podle jejího zaměstnavatele uměla rozesmát celou kancelář a bude jim moc chybět. Firma pro její rodinu založila fond, na který zaměstnanci přispívají.

     

  • 5.Susan Smithová (†53)

    Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Susan Smithová Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Susan Smithová | reprofoto/twitter

    Susan Smithová pracovala v kanceláři základní školy Vista Kalifornie a podle mluvčího školy Jakea Finche zemřela při útoku v Las Vegas. Finch řekl, že Susan byla velkou fanynkou country music a s několika přáteli vyrazila na festival. „Byla to pravá ruka ředitele, schopná zaměstnankyně a skvělá žena, zanechala po sobě dvě dospívající děti. Všichni ze školy a okolí ji znali, byla součástí našich životů, nevím, jak to bez ní zvládneme,“ prohlásil Finch.

  • 6.Rachael Parkerová (†33)

      

    Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Rachael Parkerová Jedna z obětí masakru v Las Vegas, Rachael Parkerová | reprofoto/twitter

    Rachael Parkerová sloužila na evidenčním oddělení u kalifornské policie. Během masakru byla postřelena a na následky zranění zemřela v nemocnici. U policie byla 10 let a podle mluvčí oddělení byla velmi oblíbená a v kolektivu bude chybět. Parkerová byla jednou ze čtyř policistů mimo službu, kteří na festivalu byli. Další policista byl postřelen, ale naštěstí přežil.

Zobrazit celou diskusi