Řidič osobního vozu Citroën jel směrem na Dubňany. V mírném stoupání na přímém úseku před odbočkou ke kempu Josef podle policie zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy vzdálenosti, na kterou měl dostatečný rozhled, a narazil do chodce s jízdním kolem stojícího u pravého okraje vozovky. „Chodec dopadl nejdříve na vozidlo, poté na vozovku a utrpěl při srážce zranění, kterým i přes intenzivní pomoc lékařů podlehl,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Dechová zkouška i orientační test na přítomnost drog vyloučily, že by řidič byl pod vlivem alkoholu nebo drog. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti a událostí a mírou zavinění jednotlivých účastníků se dále zabýváme,“ řekl Zámečník.

Policie apeluje na všechny účastníky silničního provozu, aby byli v podzimním období ostražití a nepodceňovali sníženou viditelnost. Řidiči by měli jezdit takovou rychlostí, aby mohli včas a bezpečně reagovat na vzniklou situaci nebo překážku. Cyklisté by měli mít řádně osvětlená jízdní kola a stejně jako chodci používat reflexní prvky.

Na záběry sražení chodce autem z jiné nehody se podívejte ve videu:

Video
Video se připravuje ...

Chodce odhodilo auto do vzduchu. Youtube.com